• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9459 LEI
  1 USD = 4.4424 LEI
  1 GBP = 5.9485 LEI
  1 CHF = 4.7699 LEI
  1 HUF = 1.3817 LEI
  1 BGN = 2.5288 LEI
  1 JPY = 3.8437 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ialomița: Medicii din Slobozia îi avertizează pe cetăţeni - „Protejaţi-vă de COVID, nu avem locuri la ATI!”

22 Decembrie, 12:21

După cinci săptămâni de carantină, Slobozia a ieşit din zona roşie. Cu toate acestea, numărul îmbolnăvirilor este ridicat, iar presiunea pe sectorul medical este mare. Reperezentanţii spitalului judeţean de urgenţă din Slobozia îi avertizează pe cetăţeni să se protejeze în continuare pentru că nu au locuri la ATI, scrie Adevarul.

erfrefref

De la începutul pandemiei şi până în prezent, pe secţia Anestezie Terapie Intensivă din cadrul unităţii medicale au fost trataţi 308 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV2.

De asemenea, 102 cadre medicale din spital au fost infectate, în prezent aflându-se în izolare la domiciliu 40 de persoane. În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia sunt internaţi, în prezent, 27 de pacienţi COVID 19, dintre care 12 sunt pe secţia ATI.

Suntem într-o perioadă foarte grea, mai ales pentru secţiile ATI, asupra cărora cade greul COVID-ului, fiindcă acolo se concentrează pacienţii cei mai gravi, pacienţi care necesită suport ventilator şi suport funcţii vitale, pentru a le da o şansă la viaţă.

La începutul pandemiei, am început să facem circuite, să facem izolatoare, să găsim locuri pentru echipare-dezechipare. Deci, ca pe timp de război. Atunci, din secţia de Terapie Intensivă, s-a propus să rămână 11 paturi pentru pacienţii non-COVID, fiind clar că unitatea noastră va deservi tot judeţul cu bolnavi non-COVID. Conform ordinului, noi aveam obligativitatea de a aborda medical pacienţii grav, deci cei care au nevoie de terapie intensivă, intubare, ventilaţie şi pacienţii de dializă. Deci, doar aceste tipuri de pacienţi.

Pe secţia de dermatologie, au fost făcute investiţii pentru a putea fi mutate paturile de terapie intensivă pentru pacienţii COVID, ajungându-se la 12 paturi. Este o patologie foarte gravă. Nu este de glumit cu COVID-ul, o patologie care se schimbă, abordarea fiind ceva nou pentru noi şi în procedurile de tratament şi în cele de investigaţie. Starea bolnavilor decurge absolut imprevizibil, presiunea asupra personalului este foarte mare şi de multe ori stăm neputincioşi în faţa bolnavului şi nu putem să-l ajutăm.

Asta este pentru cele 10-15% dintre cazurile critice.

Pentru restul cazurilor, dacă tratamentul este acordat la timp, dacă este monitorizare corectă, dacă avem tratamentul corespunzător la momentul potrivit, cu COVID-ul se poate lupta. Mult importă şi de abordarea pacientului. Dacă este cooperant, dacă este conştient de faptul că trebuie să lupte şi el, rezultatele sunt pe măsură”, a explicat dr. Victor Baciu, şeful secţiei ATI din cadrul spitalului Slobozia. Managerul unităţii medicale, Liviu Patrichi, i-a sfătuit pe ialomiţeni să se protejeze în continuare de noul coronavirus "pentru că nu avem locuri la ATI".

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: