• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Iași: Finanţare de 40 de milioane de lei pentru cinci spitale care tratează bolnavi de COVID

25 Mai, 16:13

Cinci spitale ieşene vor primi o finanţare de aproximativ 40 de milioane de lei pentru implicarea în tratarea bolnavilor de COVID-19, banii urmând a fi utilizaţi, în principal, pentru dotarea cu echipamente a secţiilor de Terapie Intensivă.

erfrefref

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că suma de 40 de milioane de lei este obţinută în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9, Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, contractul de finanţare fiind semnat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Cei mai mulţi bani îi vor primi Spitalul de Copii "Sfânta Maria" - 17,1 milioane de lei şi Spitalul de Pneumoftiziologie - 15,6 milioane de lei. Au mai obţinut finanţări Spitalul de Neurochirurgie, Maternitatea "Cuza Vodă" şi Maternitatea "Elena Doamna", potrivit news.ro.

"Criza COVID ne-a arătat că avem nevoie să întărim capacitatea de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă. Aceste 40 de milioane de lei vor permite spitalelor din subordinea Consiliului Judeţean să investească în aparatură şi echipamente de ultimă generaţie, mai ales pentru secţiile ATI. În acelaşi timp, vor putea să recupereze o parte din sumele cheltuite în pandemie pentru materiale de protecţie şi să refacă stocurile. Pe lista de achiziţii sunt şi echipamente care vor creşte calitatea actului medical, precum ecografe, aparate de înaltă performanţă pentru monitorizarea pacienţilor, ventilatoare pentru nou născuţi, dar şi pentru adulţi”, a declarat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

El a spus că toate echipamentele pentru care este asigurată finanţarea vor ajunge în spitale până la sfârşitul acestui an.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: