• Bucuresti 11º C
  Baia Mare 11º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 10º C
  Constanta 9º C
  Craiova 10º C
  Galati 12º C
  Iasi 13º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8246 LEI
  1 USD = 4.4133 LEI
  1 GBP = 5.4549 LEI
  1 CHF = 4.5646 LEI
  1 HUF = 1.3206 LEI
  1 BGN = 2.4668 LEI
  1 JPY = 4.1005 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Helsinki // Maia Sandu și Năstase s-au văzut cu Merkel

08 Noiembrie, 12:45

Liderul PAS, Maia Sandu, și liderul PPDA, Andrei Năstase, s-au văzut cu cancelarul german Angela Merkel în marja Congresului PPE de la Helsinki.

ACUM

În postarea de pe Facebook, Maia Sandu afirmă că, împreună cu mai mulți lideri PPE, a discutat despre pericolul fraudării alegerilor parlamentare și despre derapajele de la democrație

Am vorbit despre pericolele majore de fraudare a alegerilor de către guvernare. Mai mulți lideri PPE din cadrul instituțiilor europene și din țările membre ale UE și-au exprimat profunda îngrijorare în legătură cu derapajele antidemocratice ale autorităților.”, a scris pe Facebook Maia Sandu.

În context, liderul PAS a făcut referire la opinia cancelarului Angela Merkel, care regretă situația dramatică în care a ajuns R Moldova și este îngrijorată de felul în care este tratată presa și societatea civilă.

Doamna Cancelar Angela Merkel și-a exprimat regretul că Republica Moldova a ajuns, din povestea de succes a parteneriatului estic, într-o situație dramatică. Și-a exprimat îngrijorarea în special în legătură cu hărțuirea de către autorități a presei, opoziției și societății civile în ansamblu. A apreciat capacitatea de rezistență a cetățenilor și unitatea forțelor pro-democrație și proeuropene în lupta inegală cu regimul.”, a scris Maia Sandu.

La rîndul său, liderul PPDA, tot într-o postare pe Facebook, se arată onorat de întrevedear avută cu Angela Mrekel.

„Am fost onorați să avem o intrevedere cu Doamna Cancelar Angela Merkel, un bun prieten al Poporului Moldovei, un mare apărător al parcursului nostru european, discreditat, din păcate de guvernările cleptocratice de la Chișinău.”, a scris Andrei Năstase.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: