• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9262 LEI
  1 USD = 4.0800 LEI
  1 GBP = 5.6770 LEI
  1 CHF = 4.4941 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5187 LEI
  1 JPY = 3.7392 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Hahn: UE nu impune nimic. Noi suntem în continuare cointeresați să existe un Guvern stabil în RM

03 Iunie, 15:35

La formarea majorității parlamentare trebuie să participe PSRM, ACUM și PDM, a declarat comisarul UE pentru politica de vecinătate și extindere, Johannes Hahn, care a subliniat: "[...] am chemat liderii acestor partide să-și conjuge eforturile pentru beneficiul cetățenilor".

Johannes Hahn

În cadrul declarațiilor de presă după vizita în Republica Moldova și întrevederile purtate cu PSRM, PDM, ACUM, Igor Dodon și Pavel Filip, comisarul Hahn a declarat că UE „nu impune și nu promovează nimic”.

Suntem în continuare interesați să existe un guvern stabil în Republica Moldova, la fel ca și o majoritate parlamentară, astfel încât politicenii să-și poată conjuga eforturile și conlucra pentru a îmbunătăți standardele de viață pentru cetățenii Moldovei. Pentru o democrație este ceva firesc să fie format un guvern de coaliție. Asta presupune că fiecare partid este pregătit să cedeze ceva din cele ce a promis în campania electorală”, a declarat el.

Hahn a precizat că Uniunea Europeană are o „viziune specifică” față de Partidul „ȘOR”.

Nici unul dintre aceste trei partide nu trebuie să fie exclus. Cunoașteți că UE are o viziune specifică cu privire la Partidul „ȘOR”, dar,din câte am înțeles, acest partid a fost exclus din negocieri. În ceea ce privește cele trei partide, ele toate trebuie să fie parte la aceste discuții, la această coaliție. Eu am chemat liderii acestor partide să-și conjuge eforturile pentru beneficiul cetățenilor”, a menționat el.

Comisarul UE a vorbit și despre riscurile în cazul în care se ajunge la alegerile anticipate.

Există riscul ca Fondul Monetar Internațional să suspende programul de asistență financiară pentru Republica Moldova. Acest lucru va avea consecințe și asupra asistenței funanciare pe care noi, Uniunea Europeană, o oferim Republicii Moldova. Eu cred că toată lumea este conștientă de acest lucru. După toate discuțiile pe care le-am purtat astăzi, consider că nu este o problemă foarte mare pentru a atinge un numitor comun în cazul încare va exista voință politică, curaj și responsabilitate din partea tuturor”, a spus Hahn.

Amintim că comisarul European pentru politica europeană de vecinătate și negocieri în vederea extinderii, Johannes Hahn, a avut în această dimineață întrevederi cu reprezentanții blocului ACUM, PD, dar și premierul Pavel Filip și președintele Igor Dodon.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: