• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 17º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 19º C
  Craiova 17º C
  Galati 19º C
  Iasi 18º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.8741 LEI
  1 USD = 4.1264 LEI
  1 GBP = 5.3742 LEI
  1 CHF = 4.5376 LEI
  1 HUF = 1.3349 LEI
  1 BGN = 2.4921 LEI
  1 JPY = 3.9420 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe mai multe legi: PSD anunţă că va contesta procedura la CCR

12 Decembrie, 15:23

Guvernul şi-a asumat joi răspunderea în Parlament pe legile privind prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/ 2019 şi instituirea unor plafoane pentru cheltuieli publice.

Orban

Guvernul a păstrat în vigoare angajarea răspunderii în ceea priveşte amânarea termenului pentru creşterea vechimii în vederea accederii magistraţilor la Institutul Naţional al Magistraturii din proiectul de lege referitor la modificarea legilor justiţiei, a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, conform Agerpres. PSD anunţă că va ataca la CCR două dintre proiectele adoptate.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, după ce PSD a anunţat că va contesta la CCR două dintre legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în PArlament, că PSD arată că a rămas prizonier intereselor obscure ale baronior roşii.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că la începutul săptămânii viitoare ar putea adopta proiectul referitor la abrogarea OUG 114, pentru care Executivul îşi va angaja răspunderea.

"În cursul zilei de astăzi vom avea un prim proiect, vom analiza cu partenerii care au fost alături de noi în succesul moţiunii de cenzură şi au votat învestirea Guvernului şi vom aduce o formă. Vineri va fi probabil o primă citire şi, la începutul săptămânii viitoare, după ce parcurgem etapele necesare, vom adopta şi, evident, ne vom angaja răspunderea şi pentru abrogarea acestei ordonanţe ticăloase care a generat efecte economice catastrofale în economie", a precizat Orban, joi, la Parlament

"PSD arată că a rămas prizonier intereselor obscure ale baronlor roşii pentru care s-a dat OUG 51. S-a pactizat cu transportatorii, care sunt obişnuiţi să efectueze curse fără să se adapteze la rigori", a declarat Ludovic Orban, adăugând: "ÎÎ aştept cu interes să atace la CCR". "Dacă nu ţi se pare urgent ţie, ca om care faci politică, să asiguri accesul copiilor la şcoală, înseamnă că nu înţelegi nimic din realitatea românească. PSD nu face altceva decât să facă în contnuare jocul baronilor roşii", a afirmat prim-ministrul.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: