• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9261 LEI
  1 USD = 4.0937 LEI
  1 GBP = 5.6851 LEI
  1 CHF = 4.4797 LEI
  1 HUF = 1.3668 LEI
  1 BGN = 2.5186 LEI
  1 JPY = 3.7879 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

BREAKING NEWS Guvernul Orban a depus jurământul la Cotroceni. Iohannis: Vă doresc un mandat de succes

04 Noiembrie, 21:15

Guvernul condus de premierul Ludovic Orban a primit, luni, votul de învestire în plenul Parlamentului. Ceremonia de învestire a avut loc, astăzi, la ora 19.00, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful statului a semnat decretul de numire a Guvernului Orban.

Iohannis

"Domnule Orban, felicitări dumnevoastră şi echipei guvernamentale. Vă doresc un mandat de succes, chiar dacă nu va fi un mandat întreg de 4 ani, dar, prin compensare, va fi un mandat mai greu. Domnule preşedinte al PNL, Ludovic Orban, vă felicit pe dumneavoastră şi pe parlamentarii PNL şi pe toţi ce din partid care aţi reuşit să convingeţi partidele din Opoziţie ca împreună să constituiţi o nouă majoritate, înlocuind Domnule preşedinte al PNL, Ludovic Orban, vă felicit pe dvs şi pe parlamentarii PNL şi pe toţi ce din partid care aţi reuşit să convingeţi partidele din Opoziţie ca împreună să constituiţi o nouă majoritate, înlocuind majoritatea toxică din jurul PSD şi să convingeţi suficienţi parlamentari pentru a vota moţiunea, iar azi aţi reuşit din nou să convingeţi să voteze împreună cu PNL pentru Guvernul Orban. Este o realizare foarte mare şi vreau să subliniez că ce s-a întâplat astăzi este un exerciţiu autentic democratic: un guvern a fost înlăturat prin majoritatea din Parament, iar un nou Guvern a fost învestit prin noua majoritate", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a ţinut să felicite toate partidele care au susţinut noul guvern.

"Vreau să felicit şi ceilalţi parlamentari – din USR, PMP, ALDE, UDMR, toţi care aţi votat pentru învestirea Guvernului Orban aţi făcut un lucru înţelept, aţi înţeles să lăsaţi deoparte meschinul aranjalement politic într-un moment în care România era în criză", a completat şeful statului.

Iohannis a mai lansat un nou atac la adresa guvernării PSD.

"România putea să fie mult mai departe, România putea să aibă mai multe şcoli, mai multe spitale, mai multe proiecte pentru români. Această schimbare care s-a produs astăzi cu succes este o încununare a luptei de uzură dusă în ultimii ani", a mai spus Iohannis.

El a atras atenţia că urmează alegeri care trebuie "foarte bine pregătite".

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: