• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9443 LEI
  1 USD = 4.3840 LEI
  1 GBP = 5.9238 LEI
  1 CHF = 4.7621 LEI
  1 HUF = 1.3742 LEI
  1 BGN = 2.5280 LEI
  1 JPY = 3.8393 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Guvernul nu adoptă astăzi HG privind programul de implementare a proiectului „România Educată”

10 Septembrie, 15:38

Guvernul nu va adopta vineri hotărârea privind aprobarea programului de implementare a proiectului „România Educată”, deși termenul fusese fixat pentru 10 septembrie la ședința de guvern prezidată în 14 iulie de președintele Klaus Iohannis.

salarii cimpeanu profi

HG va fi prezentată astăzi în primă lectură, însă va putea fi aprobată în formă finală după avizul Consiliului Economic și Social, a confirmat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

Sorin Cîmpeanu confirmă: Guvernul nu adoptă astăzi HG privind programul de implementare a proiectului „România Educată”

„Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului de Implementare a Proiectului «România Educată» va fi pe ordinea de zi a ședinței de guvern de azi, 10 septembrie, așa cum a fost asumat de Guvern și anunțat de către premier si de către ministrul educației. A fost finalizată procedura de avizare interministerială”, a declarat ministrul pentru publicația citată.

Oficialul susține că proiectul a fost avizat de toate ministerele care fac parte din Comitetul interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului „România Educată”: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Ministerul Finanțelor; Ministerul Justiției; Ministerul Sănătății; Ministerul Apărării Naționale; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Muncii și Protecției Sociale; Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației; Ministerul Culturii; Ministerul Tineretului și Sportului.

„CES se pronunță asupra proiectului DUPĂ obținerea avizelor ministerelor. Pentru a fi respectată întreaga procedură, Hotărârea de Guvern prezentată astăzi în Guvern va putea fi adoptată în forma finală după avizul CES, în ședința de guvern de săptămâna viitoare”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Chiar ministrul Sorin Cîmpeanu spunea pe 26 august, că Guvernul se va încadra în termenul de 10 septembrie, deși a fost unul „extrem de ambițios”.

„Da, am spus de la bun început, termenul a fost extrem de ambițios, însă ne vom încadra cu siguranță în termenul de 10 septembrie, până la care trebuie să adoptăm hotărârea de Guvern cu programul de implementare, deci în dată de 10 septembrie vom vedea în ce măsură, prin colaborare cu toți ceilalți implicați în elaborarea acestui pachet legislativ, vom putea să punem pe masă discuțiilor un draft al Legii educației coerent, integrat, care să fie bază de discuție pentru consultări cu toți cei îndreptățiți să se pronunțe și pentru consultări, bineînțeles, cu clasa politică, cu toate partidele pentru a asigura sustenabilitatea acestei legi”, spunea ministrul Educației.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: