• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Guvernul dă OUG pentru anticipate. Ludovic Orban: "Am fost obligaţi"

04 Februarie, 14:52

Guvernul va dezbate în ședința de astăzi o Ordonanță de Urgență care să reglementeze organizarea alegerilor anticipate, pentru eventualitatea în care moțiunea de cenzură a PSD va trece, la vot, în Parlament. Ludovic Orban a confirmat informaţia într-o declarație de presă.

orban

Premierul a confirmat că pe ordinea de zi a ședinței de Guvern există un proiect de OUG pentru reglementarea alegerilor parlamentare anticipate. Orban a precizat că la acest act normativ s-a lucrat împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă pentru că nu există o reglementare precisă în acest domeniu, ci doar prevederi constituționale care stabilesc termenul maxim în care pot fi organizate alegerile anticipate după dizolvarea Parlamentului.

"Acum, în legislaţie, nu există o reglementare precisă referitoare la anticipate. Se ştie că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate, termenul maxim fiind de 90 de zile. Ca atare, este nevoie de o adaptare a legislaţiei pentru a avea reguli concrete în ceea ce priveşte anticipatele. Nu cred că trece moţiunea, dar paza bună trece primejdia rea şi este bine să fim pregătiţi. Dacă trece moţiunea, noi nu vom vota niciunul din cele două Guverne, pentru a declanşa alegerile anticipate", a spus Orban.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: