• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0034 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5255 LEI
  1 HUF = 1.3656 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8612 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Guvernul a adoptat OUG privind activitatea de ridesharing

25 Iunie, 22:19

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că, în şedinţa de Guvern de marţi, va fi adoptat proiectul de act normativ privind reglementarea serviciilor alternative de transport de persoane prin intermediul unor aplicaţii digitale, discutat joia trecută în prima lectură.

dancila

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, Ordonanţa de Urgenţă privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto sau „Ordonanţa UBER”, aşa cum mai este cunoscută. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat că nu a fost impusă nicio restricţie în ceea ce priveşte preţurile, iar românii vor putea alege cu cine să călătorească.

Acest domeniu nu era reglementat în România de peste cinci ani de zile, a precizat, la finalul şedinţei de Guvern de marţi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a subliniat că avizele s-au obţinut într-un timp record pentru un proiect de asemenea anvergură.

”Bineînţeles că ne-am fi dorit să promovăm mai repede acest act normativ, dar respectarea etapelor destinate consultării şi a celorlalte proceduri legate de promovarea unei ordonanţe de urgenţă, a determinat acestă uşoară întârziere. După ce toţi cei interesaţi au avut posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere în cadrul consultărilor desfăşurate la Ministerul Transporturilor, putem spune că astăzi am finalizat o etapă în reglementare acestui nou domeniu în transporturi. Nu a fost uşor şi sunt sigur că, prin legislaţia secundară ce va fi elaborată, vor fi clarificate toate aspectele ce ţin de această reglementare”, spune Răzvan Cuc.

El afirmă că Ordonanţa de Urgenţă are în vedere definirea activităţilor de transport alternativ, modalitatea de autorizare a platformelor digitale şi a operatorilor de transport alternativ, modalitatea de fiscalizare a veniturilor obţinute în urma acestor activităţi, atât de către conducătorii auto, dar şi de operatorii de transport alternativ, cât şi stabilirea obligaţiilor ce trebuie îndeplinite de platforme sau conducătorii auto.

”Acum concurenţa este liberă, românii vor alege cu cine vor să meargă în călătoriile pe care le vor face în Bucureşti şi în zona Bucureştiului”, a precizat Cuc.

Ministrul a spus că nu a fost impusă nicio restricţie în ceea ce priveşte preţurile.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: