• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 11º C
  Craiova 13º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 11º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.2005 LEI
  1 GBP = 5.5575 LEI
  1 CHF = 4.2296 LEI
  1 HUF = 1.5063 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.8050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Gubarev o face pe prostul: Spune că R. Moldova cere retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria

29 Iunie, 10:29

Confuzia de planuri a cea mai nouă armă a diplomaţiei de la Kremlin. Deşi recenta rezoluţie ONU stipulează clar că e vorba de retragerea Grupului Operativ de Trupe Ruse din regiunea transnistreană, ambasadorul misiuni speciale al Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Gubarev, susţine într-un interviu pentru TASS că Chişinăul ar fi cerut retragerea "pacificatorilor ruşi".

gubarev

De la evenimentele tragice din 1992 a trecut puțin timp, dar este foarte curios de ce politicienii de astăzi au uitat că grație activității soldaților ruși la Nistru au fost oprite vărsările de sânge și că contingentul militar rus astăzi este garantul păcii și a stabilității în regiune”, a spus Gubarev.

Diplomatul rus s-a declarat dezamăgit că un număr mare de țări a votat această rezoluție.

„Vreau să subliniez că Transnistria este unica regiune din Estul Europei, unde, după începerea operațiunii de pacificare, nu s-au mai repetat conflictele militare. De aceea caracterul provocator al acestui pas le este tuturor clar. Mi se pare că consecințele lui se vor resimți nu doar în timpul apropiat”, mai spune Gubarev.
Gubarev a avertizat că cei care întreprind pași în defavoare reglementării transnistrene vor trebuie să-și asume consecințele.

Amintim că, pe 22 iunie, cu 64 de voturi pro, 15 împotrivă și 83 de abțineri,  Adunarea Generală a ONU a adoptat proiectul rezoluției înaintate de Republica Moldova privind „Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: