• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Gubarev o face pe prostul: Spune că R. Moldova cere retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria

29 Iunie, 10:29

Confuzia de planuri a cea mai nouă armă a diplomaţiei de la Kremlin. Deşi recenta rezoluţie ONU stipulează clar că e vorba de retragerea Grupului Operativ de Trupe Ruse din regiunea transnistreană, ambasadorul misiuni speciale al Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Gubarev, susţine într-un interviu pentru TASS că Chişinăul ar fi cerut retragerea "pacificatorilor ruşi".

gubarev

De la evenimentele tragice din 1992 a trecut puțin timp, dar este foarte curios de ce politicienii de astăzi au uitat că grație activității soldaților ruși la Nistru au fost oprite vărsările de sânge și că contingentul militar rus astăzi este garantul păcii și a stabilității în regiune”, a spus Gubarev.

Diplomatul rus s-a declarat dezamăgit că un număr mare de țări a votat această rezoluție.

„Vreau să subliniez că Transnistria este unica regiune din Estul Europei, unde, după începerea operațiunii de pacificare, nu s-au mai repetat conflictele militare. De aceea caracterul provocator al acestui pas le este tuturor clar. Mi se pare că consecințele lui se vor resimți nu doar în timpul apropiat”, mai spune Gubarev.
Gubarev a avertizat că cei care întreprind pași în defavoare reglementării transnistrene vor trebuie să-și asume consecințele.

Amintim că, pe 22 iunie, cu 64 de voturi pro, 15 împotrivă și 83 de abțineri,  Adunarea Generală a ONU a adoptat proiectul rezoluției înaintate de Republica Moldova privind „Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: