• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 2º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 2º C
  Constanta 5º C
  Craiova 6º C
  Galati 4º C
  Iasi 3º C
  Suceava 2º C
  Timisoara 5º C
 • 1 EUR = 4.6495 LEI
  1 USD = 4.0769 LEI
  1 GBP = 5.1788 LEI
  1 CHF = 4.1190 LEI
  1 HUF = 1.4384 LEI
  1 BGN = 2.3773 LEI
  1 JPY = 3.6184 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Grevă de avertisment în sănătate

07 Mai, 13:31

Spitalele sunt din nou blocate, după ce angajații din domeniul sanitar au intrat în grevă de avertisment pentru două ore și anunță grevă generală pentru data de 11 mai.

sanatate

Sindicaliştii din Sănătate cer modificarea regulamentului de sporuri, dar şi a legii salarizării. Reprezentanţii Sanitas au mers la negocieri la Ministerul Sănătăţii.

Angajaţii Spitalului Clinic de Urgenţă "Floreasca" din Capitală au protestat luni dimineaţa, în faţa unităţii spitaliceşti.  Activitatea medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă Florească a fost asigurată de o treime dintre angajaţi.

Sindicaliştii din Sănătate au făcut grevă şi la Spitalul "Marius Nasta", dar la Spitalul Judeţean din Craiova.

La Arad, în toate spitalele publice a fost grevă de avertisment, participanţii manifestându-se zgomotos, cu vuvuzele, fluiere şi scandări precum "Hoţii, hoţii!", "Mincinoşii, mincinoşii!" sau "Jos Olguţa Vasilescu!". Din cei aproximativ 2.000 de membri de sindicat Sanitas, peste 1.000 au făcut greva de avertisment.

La Sibiu, mai mulţi angajaţi ai unităţilor sanitate cu paturi au încetat lucrul la ora 9.00 şi au iesit, fie în curtea unităţilor, fie în sălile sindicatului unde stau de vorbă cu liderii Sanitas. Greva de avertisment a fost şi la Spitalul de Psihiatrie din oraş, dar şi la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Şi la Spitalul Municipal din Mediaş, al doilea municipiu al judeţului Sibiu, angajaţii au făcut grevă, câteva zeci de persoane întrerupând lucrul.

Şi sindicaliştii din Timişoara au protestat, oamenii ieşind în curtea spitalelor. La Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă, sindicaliştii au purat pancarte cu mesaje ca "Vrem salarii decente", "Creşteri salariale pentru toţi" sau "Grevă generală", potrivit news.ro.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: