• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 21º C
  Craiova 20º C
  Galati 20º C
  Iasi 20º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.1678 LEI
  1 GBP = 5.3626 LEI
  1 CHF = 4.5176 LEI
  1 HUF = 1.3350 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.9474 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Greceanîi se laudă la Moscova că PSRM poate bloca proiecte incomode

18 Aprilie, 11:46

PSRM ar putea bloca unele proiecte de legi depuse, dacă Zinaida Greceanîi se laudă deputaților ruși cu faptul că Partidul Socialiștilor poate bloca adoptarea anumitor proiecte de legi în Parlament, dacă nu vor fi îndeplinite cerințele sale, în special, anularea legii „anti-propagandă”, dar și confirmarea statutului limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică.

greceanii

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Zinaida Greceanîi scrie că, în cadrul întrevederii cu președintele „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov, s-a discutat „o serie de subiecte ce țin de cooperarea dintre fracțiuni și partide”. În același timp, pe pagina oficială a formațiunii ruse găsim un comunicat de presă în care întrevederea dintre socialiștii moldoveni și Serghei Mironov este descrisă mai detaliat.

La rândul său, Zinaida Greceanîi a menționat că, deși socialiștii nu sunt partid de guvernământ în Parlamentul Moldovei, ei sunt în stare să blocheze anumite inițiative legislative. Potrivit ei, deputații PSRM au o serie de cerințe asupra cărora intenționează să insiste. În special, socialiștii se opun discriminării limbii ruse și interzicerii difuzării posturilor de televiziune ruse”, se arată în comunicatul postat.

Anterior, Zinaida Greceanîi a declarat despre existența a unei „cheițe de aur” în mâinele socialiștilor și în cadrul unui interviu pentru postul rus de televiziune „Rossiya 24”. Președintele PSRM a declarat atunci că socialiștii dețin în Parlament un „pachet de blocare”.

Amintim că deputații socialiști au zburat marți, 16 aprilie, la Moscova la invitația conducerii Federației Ruse.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: