• Bucuresti 35º C
  Baia Mare 28º C
  Brasov 29º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 30º C
  Craiova 34º C
  Galati 32º C
  Iasi 28º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 32º C
 • 1 EUR = 4.7231 LEI
  1 USD = 4.2103 LEI
  1 GBP = 5.2496 LEI
  1 CHF = 4.2861 LEI
  1 HUF = 1.4531 LEI
  1 BGN = 2.4149 LEI
  1 JPY = 3.9027 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Greceanîi se laudă la Moscova că PSRM poate bloca proiecte incomode

18 Aprilie, 11:46

PSRM ar putea bloca unele proiecte de legi depuse, dacă Zinaida Greceanîi se laudă deputaților ruși cu faptul că Partidul Socialiștilor poate bloca adoptarea anumitor proiecte de legi în Parlament, dacă nu vor fi îndeplinite cerințele sale, în special, anularea legii „anti-propagandă”, dar și confirmarea statutului limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică.

greceanii

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Zinaida Greceanîi scrie că, în cadrul întrevederii cu președintele „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov, s-a discutat „o serie de subiecte ce țin de cooperarea dintre fracțiuni și partide”. În același timp, pe pagina oficială a formațiunii ruse găsim un comunicat de presă în care întrevederea dintre socialiștii moldoveni și Serghei Mironov este descrisă mai detaliat.

La rândul său, Zinaida Greceanîi a menționat că, deși socialiștii nu sunt partid de guvernământ în Parlamentul Moldovei, ei sunt în stare să blocheze anumite inițiative legislative. Potrivit ei, deputații PSRM au o serie de cerințe asupra cărora intenționează să insiste. În special, socialiștii se opun discriminării limbii ruse și interzicerii difuzării posturilor de televiziune ruse”, se arată în comunicatul postat.

Anterior, Zinaida Greceanîi a declarat despre existența a unei „cheițe de aur” în mâinele socialiștilor și în cadrul unui interviu pentru postul rus de televiziune „Rossiya 24”. Președintele PSRM a declarat atunci că socialiștii dețin în Parlament un „pachet de blocare”.

Amintim că deputații socialiști au zburat marți, 16 aprilie, la Moscova la invitația conducerii Federației Ruse.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: