• Craiova 27º C
  Galati 26º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.8583 LEI
  1 USD = 4.1224 LEI
  1 GBP = 5.2937 LEI
  1 CHF = 4.5057 LEI
  1 HUF = 1.3385 LEI
  1 BGN = 2.4840 LEI
  1 JPY = 3.9588 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Greceanîi îi spune lui Michalko că vrea o majoritate stabilă și Guvern funcțional

25 Aprilie, 16:24

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, l-a anunțat pe șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, despre intenția de a forma o majoritate parlamentară stabilă și un Guvern funcțional.

michalko

Întrevederea liderului PSRM și a ambasadorului UE a avut loc azi și s-a axat pe relația dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și despre situația politică care s-a creat după alegerile parlamentare din 24 februarie.

Peter Michalko a venit cu un mesaj de felicitare pentru rezultatele obținute de către Partidul Socialiștilor la alegerile parlamentare care au avut loc pe data de 24 februarie, în Moldova… Șeful delegației UE în Moldova a subliniat că Uniunea Europeană rămâne un partener important al Republicii Moldova și va continua să coopereze cu noua guvernare capabilă, care va fi formată în țara noastră”, a scris Greceanîi pe pagina sa de Facebook.

Președintele PSRM a menționat și despre necesitatea restabilirii cooperării financiare și economice cu partenerii externi.

Am menționat că, Partidul Socialiștilor, care a primit cel mai mare număr de mandate în Parlamentul Republicii Moldova, vine cu propunerea de a fi formată o majoritate parlamentară stabilă și un Guvern funcțional. Necesitatea formării unor structuri de guvernare stabile, bazate pe profesionalism este dictată de cerința acută a țării noastre de restabilire a cooperării financiare și economice cu partenerii externi ai Republicii Moldova”, a precizat ea.

Amintim că în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie PSRM a obținut 35 de mandate. Socialiștii au anunțat anterior că intenționează să coopereze doar cu blocul ACUM în cadrul unei coaliții oficiale. PSRM insistă asupra funcției de speaker și obținerea Ministerului de Interne, Ministerului de Externe, Ministerului Apărării și funcției de vicepremier pentru Reintegrare.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: