• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

"Grădiniţa de vară - Micii Magicieni", iniţiativă a Primarului Daniel Florea în sprijinul părinţilor şi micuţi

02 Iulie, 13:08

Pentru a veni în sprijinul părinților și copiilor de vârstă preșcolară, Primarul Daniel Florea a inițiat un program de grădinițe de vară.

gradinita

Sub genericul „Grădinița de vară – Micii Magicieni” și derulat prinComplexul Multifuncțional ,,Sf. Andrei”, Inspectoratul Școlar al Municipiului București – Sector 5 și Asociația Atelierul Magicienilor,proiectul se va desfășura în perioada 01.07.2019 – 30.08.2019 în 5 grădinițe de pe raza Sectorului 5, respectiv, Grădinița Moțoc, Grădinița Căsuța Fermecată, Grădinița nr. 178, Grădinița nr. 185, Grădinița nr. 205și este destinat unui număr de 1.400 de preșcolari din Sectorul 5.

Grădinița de vară - Micii Magicieni” propune activități care să le insufle dragostea pentru grădiniță, să-i țină aproape de aceasta, să le ofere o alternativă în petrecerea plăcută și instructivă a vacanței, prin acordarea unui spațiu mai mare de afirmare a capacităților și aptitudinilor, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului ci, mai ales, pentru cel petrecut mai apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual.

Esența proiectului o reprezintă socializarea, prin adaptare la celălalt, cu respectarea regulilor de grup. Copiii învață să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în ei și, mai ales, să se bucure împreună.

Experiențele de grup încheagă prietenii, dărâmă barierele prejudecăților, dau naștere solidarității și adaptării la situații sociale în miniatură.

Bazându-ne pe entuziasmul și curiozitatea caracteristice vârstei preșcolare, luând în considerare propunerile și așteptările celor mici și discutând cu părinții și cadrele didactice, am luat decizia să punem la dispoziție un spațiu sigur, vesel și primitor, în care să se desfășoare aât activități educaționale, cât și recreative. Astfel, părinții pot sta liniștiți la serviciu pe parcursul programului de lucru, fiindcă micuții lor vor fi supravegheați de peronalul didactic și se vor juca cu alți copii de vârsta lorbucurându-se, totodată, de vacanța mare”, a declarat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: