• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov -3º C
  Cluj-Napoca 0º C
  Constanta -2º C
  Craiova 2º C
  Galati 0º C
  Iasi 3º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 3º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Google a făcut pact cu Beijingul

17 Septembrie, 22:12

Google i-ar putea identifica în curând pe cei care folosesc motorul de căutare prin intermediul numerelor de telefon. Este un compromis pe compania este dispusă să îl facă, astfel încât să le facă pe plac autorităţilor din China şi să îşi poată relansa motorul de căutare pe această piaţă uriaşă.

 

vvj

Este vorba despre proiectul Dragonfly, o versiune special creată pentru China a propriului motor de căutare, la care Google lucrează în prezent, potrivit unor surse apropiate companiei citate de The Intercept.

Astfel, Dragonfly ar urma să le permită autorităţilor chineze să identifice fiecare utilizator pe baza numărului de telefon astfel încât să ştie exact cine şi ce caută pe internet. Accesul va veni însă cu restricţii. Google va realiza şi o listă neagră a căutărilor pe internet.

Utilizatorii chinezi nu vor putea căuta folosind cuvinte cheie precum „drepturile omului” sau „protestele studenţilor”, iar informaţiile reale despre poluare au fost înlocuite cu date „care să nu alarmeze populația”, așa cum le-au numit cei de la Google.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: