• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 25º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 24º C
  Constanta 26º C
  Craiova 25º C
  Galati 29º C
  Iasi 25º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.8358 LEI
  1 USD = 4.1020 LEI
  1 GBP = 5.3603 LEI
  1 CHF = 4.4986 LEI
  1 HUF = 1.3966 LEI
  1 BGN = 2.4725 LEI
  1 JPY = 3.8431 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ghimpu,despre prima rundă de negocieri cu PLDM și ACUM: „E un început bun”.Ce spun celelalte partide

05 Noiembrie, 16:46

Prima ședință la care a se discută o eventuală colaborare dintre PL și PLDM cu blocul ACUM, reprezintă un început bun, a declarat după eveniment MIhai GHimpu, cel care de altfel a făcut apel la discuții.

negocieri

Iată principalele desclarații:

Chiril Moțpan: Asta înseamnă coagularea tuturor forțelor antioligarhice. Noi suntem deschiși să mergem cu candidați comuni.  Am vorbit și despre criteriile care trebuie să caracterizeze fiecare candidat. Vor merge candidații cei mai puternici indiferent din care partid ei vor face parte.  Nu acceptăm împărțiri care s-au făcut până acum. Domnul Ghimpu va trebui să respecte acele cerințe pe care noi le promovăm.

Maia Sandu: Am reieterat poziția noastră. Noi putem sprijini în această campanie doar oameni care au făcut dovada integritpății. Fiuecare om trebuie sp treacp prin filtru și al doilea criteriu al nostru este meritocrația. Așteptăm cu ce-o să vină colegii. Colegii din PL și PLDM au luat act de mecanismul nostru și așteptăm să vină cu propuneri. Domnul Ghimpu de-a lungul timpului a făcut mai multe declarații dure la adresa mea. Nu mă suprinde acest lucru.

Tudor Deliu: În primul rând că această discuție a avut loc în sediul PLDM. Azi a avut loc o primă discuție despre ceea ce ne propune noi să facem la alegerile viitoare. Inițiativa a fost făcută de domnul Ghimpu. E normal să te așezi la masa de discuții. PLDM este gata să treacă prin filtre. PLDM este un partid care s-a salubrizat demult. cei care nu au fost integri, au fost înghițiți de PD. Vom vede care va coordonarea la nivel de circumscripții electorale.  Speranța moare ultima.

MIhai Ghimpu: Ideea PL a fost susținută, rămâne să convenim criteriile . E un bun început și trebuie să vedem ce facem mai departe. Nu are treabă lista electorală, noi acum discutăm doar despre coordanarea cțiunilor pe circumscripții. Este problema noastră, a partidului, cum ne selectăm noi candidații pe circumscripții. Noi avem filtre interne.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: