• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.3853 LEI
  1 GBP = 5.8544 LEI
  1 CHF = 4.7366 LEI
  1 HUF = 1.3432 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8663 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Gheorghiţă: Educaţia sanitară trebuie să înceapă din şcoală

12 Octombrie, 13:43

Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, că în ţara noastră sunt necesare programe de prevenţie, iar educaţia sanitară trebuie să înceapă timpuriu, încă din şcoală, astfel încât vaccinarea să fie un gest de normalitate. "Nu trebuie percepută ca un act de eroism sau un lucru care să te facă mai special", a spus președintele Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

gheorghita

"Cred că o lecţie importantă a pandemiei este că avem nevoie de nişte programe de prevenţie extrem de bine puse la punct, care să fie sustenabile şi care să creeze o perspectivă, şi educaţia sanitară care trebuie să înceapă timpuriu, încă din şcoală, pentru că vaccinarea trebuie percepută ca un act de normalitate şi nimic altceva, nimic ieşit din comun. Nu trebuie percepută ca un act de eroism sau un lucru care să te facă mai special", a afirmat el, la cea de-a III-a ediţie a videoconferinţei "Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea", organizată de Grupul de presă Bursa, scrie Agerpres.

Şeful CNCAV a subliniat că vaccinarea este "un lucru normal", care protejează faţă de boli. "Vaccinarea de decenii încoace este măsura considerată cost-eficientă, care poate să salveze mii şi milioane de vieţi", a explicat medicul.

Valeriu Gheorghiţă a amintit că România a recepţionat peste 20 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, iar rata de administrare este de 60%.

"În momentul acesta, România a reuşit să recepţioneze, graţie contractelor încheiate de Comisia Europeană în numele tuturor statelor membre, peste 20 de milioane de doze de vaccin. (...) Avem o rată de administrare de circa 60%. Am activat şi mecanismele de revânzare şi de donaţie, mecanisme care erau prevăzute în acel contract tocmai pentru a asigura un sprijin şi o accesibilitate pentru ţările în curs de dezvoltare sau ţările care nu au reuşit să acceseze devreme vaccinurile pentru protecţia populaţiei", a precizat medicul militar, potrivit sursei citate.

El a menţionat că reţeaua logistică privind imunizarea anti-COVID s-a realizat într-un timp "record" pentru ţara noastră, în aproximativ cinci săptămâni.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: