• Bucuresti 36º C
  Baia Mare 31º C
  Brasov 29º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 30º C
  Craiova 31º C
  Galati 36º C
  Iasi 33º C
  Suceava 29º C
  Timisoara 31º C
 • 1 EUR = 4.8378 LEI
  1 USD = 4.3085 LEI
  1 GBP = 5.3598 LEI
  1 CHF = 4.5522 LEI
  1 HUF = 1.3768 LEI
  1 BGN = 2.4735 LEI
  1 JPY = 4.0080 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Galerie FOTO / Trageri de luptă efectuate de militarii moldoveni alături de cei români și americani

20 Septembrie, 14:54

Militarii participanţi la exerciţiul multinaţional „Scutul de foc – 2018” au executat  astăzi trageri din  sistemele de artilerie  şi armamentul de infanterie din dotarea Armatei Naţionale. Acţiunea a avut loc în contextul Zilei Vizitatorilor Distinşi, la care au fost prezenţi reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului şi ataşaţi militari acreditaţi în Republica Moldova.

exercitii militare

Ministrul Apărării Eugen Sturza a menţionat, în cadrul  evenimentului, că ridicarea capacităţii de luptă a Armatei Naţionale, care înseamnă crearea condiţiilor bune de instruire pentru militarii în termen şi prin contract, antrenamente intensive, investiţii în infrastructură, achiziţii de armament şi muniţii, a fost şi este una din priorităţile conducerii Ministerului Apărării, iar exerciţiul “Scutul de Foc” se înscrie în obiectivul nostru de reformare a armatei.

„Ceea ce vedeţi astăzi este rezultatul muncii unei echipe de militari profesionişti şi a partenerilor noştri. Cred că putem să le dăm o notă bună pentru felul în care au acţionat împreună militarii moldoveni, români şi americani. Vom continua să organizăm activităţi similare, pentru că doar instruindu-ne împreună, vom putea să devenim interoperabili şi să participăm în misiuni de menţinere a păcii”, a spus Eugen Sturza.

Prezent la exerciţiu, Prim-ministrul Pavel Filip a  menţionat: „Republica Moldova nu poate întreține o armată foarte mare, dar suntem obligați să avem o armată bine pregătită și profesionistă. Și, desigur, îmi doresc să folosiți armele doar în timpul aplicațiilor militare și antrenamentelor”.

De notat că în perioada 17-21 septembrie curent, la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca se desfăşoară exerciţiul multinaţional „Scutul de foc – 2018”, la care participă peste 800 de militari din subdiviziunile de artilerie şi infanterie ale Armatei Naţionale, reprezentanţi ai Trupelor de Carabinieri, precum şi  contingente din România şi Statele Unite ale Americii.

Scopul aplicaţiilor este instruirea comună a subunităţilor şi creşterea nivelului de interoperabilitate între armatele ţărilor partenere.

 

 

 

 

 

 

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: exercitii militare, Republica Moldova, Romania, SUA, trageri
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: