• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Galaţi: Încă şase autobuze hibrid noi din lotul de 20 vor circula pe străzile municipiului reşedinţă

30 Martie, 13:56

Alte şase autobuze hibrid noi şi moderne, din lotul de 20 achiziţionate, au ajuns în flota societăţii de transport public Transurb şi vor intra în circulaţie peste aproximativ două săptămâni, după procedurile de înmatriculare, a informat, marţi, Primăria municipiului Galaţi, potrivit Agerpres.

dgfdasfaf

Potrivit sursei citate, aceste şase autobuze hibrid se adaugă celor două care care au intrat deja în circulaţie şi se estimează că, până la sfârşitul lunii aprilie, furnizorul va livra întregul lot de 20 de autovehicule, valoarea contractului fiind de 33.600.000 lei.

Noile autobuze hibrid au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uşi, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranţă, instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing.

Autobuzele vor avea o garanţie de trei ani şi sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului.

"Este încă un pas pe care îl facem pentru modernizarea transportului în comun, astfel încât călătorii să aibă cele mai bune condiţii. Facem eforturi, cum nu s-au făcut vreodată, pentru modernizarea transportului public în comun, în aşa fel încât cetăţenii să beneficieze de confort şi de servicii calitative. Încă sunt probleme în oferirea acestui serviciu pentru cetăţeni, însă facem tot ceea ce este posibil ca în cel mai scurt timp să avem o flotă nou-nouţă de mijloace de transport în comun, conform tuturor normelor în vigoare, la pachet cu modernizarea infrastructurii de transport", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Până în prezent, în mandatul actualei administraţii locale au ajuns la Galaţi 17 troleibuze noi, în valoare de peste 31,5 milioane lei, 20 de minibuze noi, în valoare de 6.238.000 lei, şi 40 de autobuze Euro 6, în valoare de 26.246.000 lei.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: