• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 10º C
  Craiova 3º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 7º C
 • 1 EUR = 4.6662 LEI
  1 USD = 4.0794 LEI
  1 GBP = 5.2488 LEI
  1 CHF = 4.1096 LEI
  1 HUF = 1.4518 LEI
  1 BGN = 2.3858 LEI
  1 JPY = 3.6268 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Fregata "Regele Ferdinand" va conduce o misiune NATO în Marea Neagră

01 Noiembrie, 13:03

Două nave militare româneşti, Fregata "Regele Ferdinand" şi dragorul maritim “Lupu Dinescu”, vor intra într-o grupare navală NATO, până la jumătatea lunii noiembrie.

fregata

"Regele Ferdinand" va asigura comanda acestei grupări din care vor mai face parte nave militare ale Bulgariei şi Turciei, informează News.ro.

Forţele Navale au anunţat printr-un comunicat, că până în 14 noiembrie, dragorul maritim „Lupu Dinescu” (DM-25) participă la operaţia de supraveghere a traficului maritim din Marea Neagră, desfăşurată de gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2 – Standing NATO Maritime Group 2), în conformitate cu angajamentele pe care România şi le-a asumat faţă de Alianţa Nord-Atlantică.

De asemenea, după ce va intra în Marea Neagră, Fregata “Regele Ferdinand”, care a fost prezentă în Marea Mediterană la Operaţia NATO Sea Guardian, se va integra în gruparea navală SNMCMG-2 şi va asigura comanda acestei grupări, care este alcătuită din nave militare ale Bulgariei, României şi Turciei.

În perioada 3-6 noiembrie, navele vor face o escală în portul Batumi, din Georgia, având planificate activităţi de instruire comune cu militarii georgieni, după care îşi vor continua misiunile pe mare.

Citeste mai mult despre: "Regele Ferdinand", fregata, Marea Neagra, misiune, nato
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: