• Bucuresti 9º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 13º C
  Craiova 8º C
  Galati 8º C
  Iasi 8º C
  Suceava 5º C
  Timisoara 8º C
 • 1 EUR = 4.6400 LEI
  1 USD = 3.9322 LEI
  1 GBP = 5.2076 LEI
  1 CHF = 3.9662 LEI
  1 HUF = 1.4878 LEI
  1 BGN = 2.3724 LEI
  1 JPY = 3.4928 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Fregata "Regele Ferdinand" va conduce o misiune NATO în Marea Neagră

01 Noiembrie, 13:03

Două nave militare româneşti, Fregata "Regele Ferdinand" şi dragorul maritim “Lupu Dinescu”, vor intra într-o grupare navală NATO, până la jumătatea lunii noiembrie.

fregata

"Regele Ferdinand" va asigura comanda acestei grupări din care vor mai face parte nave militare ale Bulgariei şi Turciei, informează News.ro.

Forţele Navale au anunţat printr-un comunicat, că până în 14 noiembrie, dragorul maritim „Lupu Dinescu” (DM-25) participă la operaţia de supraveghere a traficului maritim din Marea Neagră, desfăşurată de gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2 – Standing NATO Maritime Group 2), în conformitate cu angajamentele pe care România şi le-a asumat faţă de Alianţa Nord-Atlantică.

De asemenea, după ce va intra în Marea Neagră, Fregata “Regele Ferdinand”, care a fost prezentă în Marea Mediterană la Operaţia NATO Sea Guardian, se va integra în gruparea navală SNMCMG-2 şi va asigura comanda acestei grupări, care este alcătuită din nave militare ale Bulgariei, României şi Turciei.

În perioada 3-6 noiembrie, navele vor face o escală în portul Batumi, din Georgia, având planificate activităţi de instruire comune cu militarii georgieni, după care îşi vor continua misiunile pe mare.

Citeste mai mult despre: "Regele Ferdinand", fregata, Marea Neagra, misiune, nato
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: