Incidentul a avut loc cu puțin după miezul nopții, iar în urma impactului 8 persoane din microbuz, incluzând șoferul, au fost rănite. Din fericire doar șoferul basarabean și încă o persoană au fost transportate la Spitalul Județean de Urgențe Vaslui, iar la față locului au fost tratate alte patru victime, restul refuzând orice formă de tratament. Din primele cercetări a reieșit că vinovat de producerea accidentului feroviar este șoferul microbuzului care ar fi adormit la volanul autovehicolului fix când traversau trecerea de cale ferată. „Am înțeles că șoferul a adormit la volan și microbuzul a fost acroșat de ultimul vagon al trenului InterRegio Iași – Mangalia.

Au rezultat șapte victime, doar cu traumatisme minore, care au refuzat transportul la spital. Avem o victimă (șoferul microbuzului – n.r.) trimisă la spital cu traumatism picior drept și în mașina TIM avem un pacient politraumatizat pe care îl ducem la spital pentru investigații și tratament. Toți cei din microbuz sunt moldoveni, nu prea ne-am putut înțelege cu ei, nu vorbesc limba română.

Oricum, au avut mare noroc, noi ne așteptam la un dezastru cu persoane rănite grav sau decedate, însă șansa a fost de partea lor, lucru care ne bucură", a precizat medicul urgentist Carmina Piseru, șeful Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Județean Vaslui. În total la față locului au fost mobilizate mai multe autospeciale ale ISU Vaslui și patru ambluante aparținând SAJ Vaslui. Vom reveni cu mai multe detalii.

Sursa: Vremea nouă