În faţa bustului, pe un pavaj tricolor, au fost aranjate flori în forma numărului “100” care simbolozează Anul Centenar.

“Ştefan cel Mare şi Sfânt a trecut Prutul, a venit în satul Puhoi însoţit de fraţii noştri din comuna Moara Vlăsiei, România. Astăzi, împreună cu un sobor de preoţi, am sfinţit bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, oferit în dar de locuitorii comunei Moara Vlăsiei, reprezentaţi de primarul d-ul Andrei Filip, viceprimar d-ul Florin Cucu. Exprim recunoștință din numele comunității pe care o reprezint pentru acest dar deosebit, frumos pentru suflet, comunității înfrățite Moara Vlăsiei. Visul domnitorului este să își unească neamul. Așa să ne ajute Dumnezeu.”, a declarat Petru Frunze, primarul satului Puhoi.

Evenimentul a fost însoțit și de un moment artistic, iar oaspeții din România au putut asista la toate activitățile organizate de hramul satului Puhoi.

"O nouă întâlnire de suflet la Puhoi! Bustul domnitorului nostru Ştefan cel Mare şi Sfânt, oferit de locuitorii comunei Moara Vlăsiei fraţilor de peste Prut, şi-a găsit locul de cinste cu ocazia Hramului satului. Cu această ocazie, puhoienii au fost invitaţi oficial la ziua comunei noastre, Festivalul Vlăsiei.

La mulţi ani, puhoieni!", a scris pe Facebook primarul comunei Moara Vlăsiei, Andrei Filip.

Sursa: deschide.md