• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 28º C
  Galati 31º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7228 LEI
  1 USD = 4.1899 LEI
  1 GBP = 5.3006 LEI
  1 CHF = 4.2095 LEI
  1 HUF = 1.4679 LEI
  1 BGN = 2.4147 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

FOTO // Contrabandist moldovean, oprit cu focuri de armă de polițiștii români

02 August, 10:23

Poliţiştii de frontieră ieșeni au depistat două persoane, un cetăţean moldovean şi un român, implicaţi în introducerea, respectiv transportul unor ţigări de contrabandă din Republica Moldova în România.

contrabandist

În data de 30 iulie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, pe timpul unei acţiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, dinspre malul râului Prut către localitatea Podu Hagiului, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră din România.

Deși polițiștii au efectuat somații legale de oprire, persoanele au abandonat coletele cu țigări și au fugit, motiv pentru care oamenii legii au folosit armamentul din dotare, fiind trase  trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

La scurt timp a fost depistată, în culturile agricole din apropiere, o persoană care avea hainele ude şi pline de noroi. În urma identificării, colegii noştri au stabilit că este cetăţeanul moldovean Rodion S., în vârstă de 31 de ani.

Rodion S. a declarat că a fost contactat de un conaţional ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, care i-a propus ca, în schimbul sumei de 150 de euro, să treacă ţigările peste râu Prut.

În urma supravegherii zonei, a fost observat un atelaj hipo în care era o persoană care s-a apropiat de coletele abandonate, a încărcat unul şi l-a acoperit cu lucernă. Colegii noştri au interceptat şi legitimat persoana stabilind că este cetăţeanul român Marcel L., în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui.

Vasluianul a declarat că în timp ce se deplasa spre  localitatea Gorban, a observat  coletele, s-a oprit și fără a ști ce conțin acestea a luat unul, l-a pus în coșul atelajului hipo şi l-a acoperit cu lucernă.

Pentru clarificarea celor constatate și continuarea cercetărilor, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Răducăneni, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea totală de 75.000 ţigarete (3.750 de pachete), în valoare de aproximativ 43.400 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cantitatea totală de țigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Cetăţeanul moldovean a fost preluat de autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Republica Moldova.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: