• Bucuresti 16º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 10º C
  Craiova 18º C
  Galati 14º C
  Iasi 16º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

FOTO // Ambasadorii UE au plecat la Tiraspol. Printre ei și excelența sa Daniel Ioniță

05 Iunie, 15:20

O delegație formată din ambasadori ai țărilor UE, acreditați la Chișinău, între care și ambasadorul României, Daniel Ioniță, a întreprins astăzi o vizită în „capitală” regiunii separatiste – Tiraspol.

transnistria

Potrivit Novostipmr, „La Tiraspol, la invitația părții transnistrene, a sosit o delegație de ambasadori și alți diplomați ai misiunilor diplomatice acreditați la Chișinău”.

„Din componența ei fac parte diplomați din Rusia, Ucraina, Belarus. Austria. Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Suedia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Turcia, Bulgaria, România, Letonia și Lituania”, transmite sursa menționată.

Cel mai important moment al evenimentul ar fi familiarizarea diplomaților cu „actualul climat investițional din Transnistria în contextul implementării reformei investituționale din țară”.

Diplomații au vizitat și o serie de obiective culturale din regiune, inclusiv Universitatea „Taras Șevcenko” din Tiraspol și Centrul Limbii și Culturii Ruse.

„Consider că acest eveniment este unul simbolic, deoarece primim o delegație formată din mulți diplomați”, a spus așa-zisul ministru de externe al regiunii, Vitali Ignatiev, în debutul evenimentului.

Sursa precizează că diplomații europeni urmează să viziteze mai multe întreprinderi din regiune, „care au o experiență bogată de conlucrare cu piețele Uniunii Europene”.

Sursa: deschide.md

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: