• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8745 LEI
  1 USD = 4.0189 LEI
  1 GBP = 5.5210 LEI
  1 CHF = 4.5279 LEI
  1 HUF = 1.3547 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.8734 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Voila din judeţul Prahova

28 Iulie, 14:00

Un nou focar de COVID-19 a fost declarat într-o unitate sanitară din judeţul Prahova, la Spitalul de Psihiatrie de la Voila, unde 13 angajaţi au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-Cov-2. Focarul de la această unitate sanitară a fost declarat la scurt timp după ce prefectul de Prahova anunţase că în spital ar putea fi deschisă o secţie pentru cei diagnosticaţi cu COVID-19.

corona

Existenţa focarului de COVID-19 de la Spitalul de Neuropsihiatrie Voila a fost anunţată marţi de Prefectura Prahova.

„La unitatea medicală unde au fost descoperite 13 persoane infectate cu noul coronavirus (din rândul angajaţilor), DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică şi au fost dispuse ca măsuri suplimentare: izolarea persoanelor pozitive şi a contacţilor, redirecţionarea personalului de pe alte secţii”, precizează un comunicat al Instituţiei Prefectului.

Focarul de la unitatea medicală este confirmat la doar trei zile după ce prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, anunţa că locurile destinate pacienţilor cu COVID-19 sunt ocupate în proporţie de peste 90% în judeţul Prahova, iar autorităţile au cerut deschiderea unor secţii pentru aceşti pacienţi în alte unităţi sanitare, inclusiv la spitalul din Voila care îşi exprimase disponibilitatea în acest sens, potrivit News.ro.

Anterior, focare de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, precum şi la Spitalul Orăşenesc Băicoi.

Un alt focar de COVID-19 a fost depistat la o societate comercială unde nouă persoane au fost diagnosticate cu această boală.

„ În cazul agentului economic au fost dispuse următoarele măsuri: reducerea activităţii la 10% pentru finalizarea proiectelor începute, dezinfecţia spaţiilor şi asigurarea continuităţii lucrului doar cu personalul care nu a avut contact cu cazurile pozitive” informează autorităţile.

De la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-Cov-2 1694 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate şi externate, iar 73 au decedat. Ultimele decese ale unor persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost înregistrate în cazul a două femei cu vârsta de 75, respectiv 81 de ani. Ambele aveau şi alte boli grave.

În ultimele 24 de ore 63 de noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate în judeţul Prahova.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: