• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

FMI reduce prognoza de creștere economică pentru America Latină

14 Octombrie, 12:22

PIB revizuiri crestere

Fondul Monetar Internațional (FMI) a redus previziunile de creștere economică pentru Mexic, America de Sud și Caraibe, întrucât prețurile mai mici la materiile prime amenință cele mai mari două economii din regiune, scrie publicația mexicană The News.

FMI a redus prognoza de creștere a economiei mexicane pentru acest an la 1,2% de la 2,9% în raportul precedent, după ce cheltuielile guvernamentale mai mici, declinul din construcții și cererea lentă din SUA au încetinit creșterea PIB-ului în prima jumătate a acestui an. Perspectivele băncii centrale indicau o creștere de 2- 3% pentru 2013. Creșterea va accelera până la 3% anul viitor, arată prognoza FMI.

Creditorul din Washington a redus previziunile pentru 2013 privind expansiunea Produsului Intern Brut în regiune de la 3% până la 2,7% în luna iulie, ceea ce ar fi cea mai proastă performanță de la falimentul Lehman Brothers Holdings Inc. în 2008. De asemenea, PIB-ul Braziliei în 2014 va urca lent față de estimările anterioare, a anunțat FMI într-un raport.

Schimbarea de perspectivă vine după ce FMI a prognozat că economiile SUA și China se vor modera în acest an, ceea ce ar reduce cererea de materii prime și a exporturilor fabricate din America Latină.

Factorii de decizie politică trebuie să echilibreze economiile prin protejarea programelor de investiții publice și sociale asigurându-se în același timp că cheltuielile fiscale nu vor ”răcori” inflația, potrivit FMI .

Fondul a menținut în continuare neschimbată prognoza de creștere de 2,5% pentru Brazilia în acest an, în timp ce a redus estimarea pentru 2014 la 2,5%, de la 3,2%.

Presiunile inflaționiste persistă în cea mai mare economie din America Latină și amenință consumul, făcând ca rata dobânzii să crească "adecvat", potrivit raportului.

Factorii de decizie politică din regiune trebuie să protejeze stabilitatea financiară, întrucât perspectiva de înăsprire a condițiilor monetare în SUA pot atrage capital de pe piețele mai dezvoltate, spun oficialii FMI.

Citeste mai mult despre: crestere economica, FMI, mexic
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: