• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Florin Cîţu: Sunt de acord cam cu totul cu preşedintele Iohannis

05 August, 15:39

Premierul Florin Cîţu a afirmat că este de acord cu preşedintele Klaus Iohannis referitor la ministrul Justiţiei Stelian Ion care ar trebui să împingă de la spate proiectele privind desfiinţarea SIIJ şi modificarea legilor Justiţiei.

citu

„Sunt de acord cu domnul preşedinte cam cu totul. Ideea este că noi avem aşteptări de la miniştri. Avem obiective şi avem aşteptări de la miniştri. Eu am spus de fiecare dată şi la coaliţie 'haideţi să stăm la masă să discutăm, să găsim soluţia, să găsim cea mai bună soluţie'. Eu sunt de acord, am fost de acord să spunem că poate până aici poate nu am mers pe cel mai bun drum, mergem înapoi să găsim soluţia. Obiectivele noastre rămân aceleaşi: desfiinţarea SIIJ, modificarea legilor Justiţiei. Toate acestea rămân obiectivele noastre. Trebuie să recunoaştem cu curaj câteodată că poate nu am găsit cea mai bună soluţie, dar până la urmă trebuie să mergem să căutăm această soluţie şi bineînţeles că este rolul ministrului Justiţiei să vină şi să împingă aceste proiecte de la spate. În continuare va avea susţinerea mea şi când vor găsi o soluţie eu voi merge pe acea soluţie, dar numai prin dialog se poate face acest lucru. Fără dialog, fiecare vorbind prin presă cu celălalt, nu vom putea găsi aceste soluţii, dar ministrul Justiţiei are un rol important în tot acest angrenaj”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Chestionat dacă îl va remania pe Stelian Ion, prim-ministrul a replicat: „Ştiţi bine că nu discut despre acest lucru în public”.

Ministrul Justiţiei Stelian Ion a afirmat, miercuri seară, că toate criticile preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la nedesfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţunilor din Justiţie ar trebui îndreptate către UDMR, nu către Ministerul Justiţiei. El a precizat că a propus soluţii coaliţiei pentru a debloca situaţia, însă acestea sunt respinse sistematic.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că această coaliţie de guvernare funcţionează, dar nu perfect, şi că mai sunt multe lucruri care nu merg bine.

El a dat ca exemplu faptul că Secţia pentru Investigarea Infracţiunior din Justiţie (SIIJ) nu a fost încă desfiinţată şi că nu există un proiect acceptat în coaliţie pe Legile justiţiei.

”Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţat, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, dar ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită; legile justiţiei - nici nu există un proiect acceptat în coaliţie. Şi sunt şi eu nemulţumit de aceste lucruri şi sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută. Deci mai este mult de lucru, dar această formulă eu sunt convins că poate să funcţioneze”, a explicat şeful statului, miercuri, la finalul vizitei la Parcul Natural Comana, judeţul Giurgiu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: