• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Florin Cîţu, întrebat dacă SIIJ va fi desfiinţată până la sfârşitul anului: Ar trebui să fie

09 Iunie, 16:38

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) ar trebuie să fie desfiinţată până la finalul acestui an. „Voi merge din nou în coaliţie să explic de ce este important şi cu acest raport şi faptul că ceea ce noi am aprobat în Guvern este ceea ce noi susţinem”, a completat premierul.

citu

„Nu putem să negăm ceea ce scrie în raportul MCV. Această guvernare a făcut progrese importante în a elimina din tot ceea ce a fost stricat sau a fost introdus greşit în sistemul juridic în ultimii ani de zile. Deci, facem progrese. Asta nu poate nimeni să nege. În acelaşi timp, iarăşi nu poate nimeni să nege ceea ce am spus încă de la început, că cei de la Comisia Europeană susţin eliminarea MCV, cât mai repede pentru România. În ceea ce priveşte guvernul, am luat o decizie foarte rapid de a aproba un proiect de lege care desfiinţează Secţia Specială. Am mers la Parlament. A trecut de Camera Deputaţilor. Eu întotdeauna am spus că varianta pe care noi am aprobat-o în Guvern este cea pe care o susţin şi care cred că este optimă. În coaliţie, bineînţeles că sunt dezbateri. Am văzut că şi la alocaţii lucrurile s-au întârziat. Voi merge din nou în coaliţie să explic de ce este important şi cu acest raport şi faptul că ceea ce noi am aprobat în Guvern este ceea ce noi susţinem. Voi încerca în continuare să îi conving pe liderii coaliţiei, pe preşedinţii de partid, că aceasta este varianta pe care mergem în continuare. Dar noi avem mai multe angajamente. Unul dintre ele este acela de a aproba legile justiţiei şi vom merge în continuare cu toate legile justiţiei, să fie aprobate în Parlamentul României şi mă voi implica direct şi acolo”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Preşedintele comisiei juridice a Senatului Iuliana Scântei (PNL) a spus că Parlamentul poate lucra într-o sesiune extraordinară, la vară, dacă va fi nevoie, strict pentru desfiinţarea Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor, potrivit news.ro.

Ludovic Orban a afirmat că nu este nimic nou în raportul MCV, iar la nivelul coaliţiei a fost stabilit să fie susţinut şi la Senat proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) în forma adoptată de către Camere Deputaţilor. Liderul PNL a adăugat că vor mai fi discuţii în coaliţie, iar dacă va exista o altă decizie cu referire la subiect, atunci ea va fi anunţată ulterior.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: