• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Florin Cîțu susține că are vechimea necesară pentru a candida la preşedinţia PNL

18 August, 13:53

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că are vechimea necexară pentru a candida la funcţia de preşedinte al PNL şi că nu are nevoie de o derogare.

citu

Există un alt articol care permite membrilor BPN să convoace statutar BPN (…) Nu îți trebuie o hârtie pentru derogare, se face un vot în Biroul Politic Național”, a declarat Cîţu.

El a precizat că şi-a depus adeziunea la termen şi că au trecut peste 5 ani de la acea dată: „Este o interpretare a statutului, eu mi-am depus adeziunea în termen, sunt cinci ani de atunci, a fost aprobată. Cred că la 10 septembrie a fost depusă”.

Regulmanetul PNL ar presupun ca persoana ce candidează la funcția de președinte al partidului să aibă cinci ani în formațiunea politică, în momentul în care își depunde candidatura, nu la momentul la care se realizează alegerile.

Voi depunde candidatura, voi câștiga președineția Partidului Național Liber și vom merge mai departe. Nu este niciun impediment”, a precizat premierul.

Ludovic Orban i-a atras atenția premierului Florin Cîțu că pentru a candida la șefia PNL trebuie să aibă o vechime în partid de 5 ani precizând însă că nu va bloca depunerea candidatura:  “Pentru a putea candida, trebuie să aibă vechime de 5 ani de zile.Nu va împlini 5 ani de zile. Am zis că este necesară o derogare pe care eu sunt dispus să o ofer. Derogarea în conformitate cu prevederile statutului nu se acordă de BPN ci se acordă de Biroul Executiv.

Nu am nici cea mai mică intenție să împiedic procedural depunerea moțiunii. Dacă Florin Cîțu cere derogare eu voi susține acordarea acestei derogări. Poate să ceară astăzi, deși e convocat BPN, nu e convocat Biroul executiv, dar dacă îmi va cere să convocăm Biroul Executiv nu am nicio problemă”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: