• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.2444 LEI
  1 GBP = 5.8603 LEI
  1 CHF = 4.6190 LEI
  1 HUF = 1.3745 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.7199 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Florin Cîțu: Susțin 100% orice demers de transparentizare care respectă legea

10 Martie, 15:34

Premierul Florin Cîțu a subliniat, miercuri, că susține o transparență deplină, însă a explicat că după publicarea datelor de către Ministerul Sănătății au apărut diverse interpretări în spațiul public, unele dintre ele tendențioase, și s-a arătat de părere că persoanele „care le-au publicat au datoria să le explice, dacă este adevărat ce se aude sau nu”.

citu

Într-o conferință de presă desfășurată miercuri, prim-ministrul a precizat că nu a fost consultat de Vlad Voiculescu înainte de publicarea respectivelor informații, dar că nu vede o problemă în acest lucru, și susține că nu s-a discutat despre demiterea actualului ministru al Sănătății.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, declara marți seară că nu este normal să fie publicate date cu adrese referitoare la sistemul de apărare, sistemul de ordine publică și serviciile secrete.

Florin Cîțu, despre publicarea bazei de date de către Ministerul Sănătății

Întrebat care este adevărata problemă în publicarea bazei de date de către Ministerul Sănătății, premierul Florin Cîțu a explicat: „Am spus și azi dimineață. Din punctul meu de vedere, nu este nicio problemă, transparență 100%, datele sunt publicate. Nu le-a scos nimeni de nicăieri. Singura problemă este de interpretare, să nu fie interpretate greșit. Am văzut mai multe interpretări în spațiul public, unele tendențioase, și eu cred că aici cei care le-au publicat au datoria să le explice, dacă este adevărat ce se aude sau nu. Din punctul meu de vedere, transparență 100%”.

Întrebat dacă la formularea strategiei de vaccinare s-a luat în calcul și că există categorii de lucrători ale căror date nu ar trebui să fie făcute publice, prim-ministrul a declarat: „Bineînțeles. Asta este o strategie pentru orice țară din lume. Repet, nu sunt eu în măsură să analizez dacă au fost sau n-au fost. Până la urmă, strategia de vaccinare în România este un succes. Rămânem în continuare în topul Uniunii Europene. Eu am spus că susțin transparență 100%. Interpretarea datelor se face de fiecare. În continuare, mergem cu această campanie de vaccinare, în luna martie 2,6 milioane de doze de vaccinuri, cel puțin 3 milioane în luna aprilie. Cred că România a demonstrat în Uniunea Europeană că poate avea o campanie de vaccinare de succes”.

Ce a spus premierul despre Vlad Voiculescu

Întrebat dacă a fost consultat de ministrul Sănătății înainte de publicarea bazelor de date, demnitarul liberal a precizat: „Nu am fost, am aflat din presă de prezentarea datelor, dar nu cred că este asta o problemă. Datele sunt publice. Repet, la fiecare conferință de presă, marți, aceasta a fost dorința mea din primul moment, să comunicăm săptămânal referitor la campania de vaccinare. În fiecare săptămână s-a prezentat numărul persoanelor vaccinate, numărul militarilor vaccinați. În fiecare săptămână am încercat să fim cât mai transparenți. Orice demers în direcția transparentizării care respectă legislația în vigoare este susținut de mine 100%”.

Întrebat în discuția cu președintele Klaus Iohannis sau din rândul membrilor PNL i s-a solicitat demiterea ministrului Sănătății, Florin Cîțu a afirmat: „Nu, nu discutăm despre așa ceva. Am spus că evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare. Pe baza implementării acestor obiective sunt evaluați miniștrii, bineînțeles și pe baza reacțiilor la situații de criză, dar bineînțeles în principal pe baza implementării programului de guvernare”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: