• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Florin Cîțu: Suntem în pandemie, chiar dacă datele pentru România arată foarte, foarte bine

04 Iunie, 15:21

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că România se găsește „într-un moment bun” din punct de vedere al cifrelor pandemiei, dar criza sanitară nu a trecut. Campania de vaccinare anti-COVID-19, a precizat șeful Guvernului, va continua până vom depăși epidemia. Asta înseamnă inclusiv că vaccinul trebuie să devină mai accesibil celor din mediul rural.

citu

Florin Cîțu: Pandemia nu a trecut, campania de vaccinare continuă

„Am vizitat un centru de vaccinare, pentru că suntem în pandemie, chiar dacă datele pentru România arată foarte, foarte bine. Suntem prima țară care a început și vaccinarea pentru tineri peste 12 ani. Dar trebuie să menținem ritmul.

Am alocat la Guvern resurse și am avut campanii de vaccinare care au avut succes în mediul urban. Dacă luăm în calcul și persoanele care s-au vaccinat și cele care au trecut prin boală, avem și Cluj, și București și Constanța, cred, Timișoara cu rată de imunitate mai mare de 50%.

Dar nu ajunge, trebuie să aducem vaccinul mai aproape de cetățeni. Urmează a doua etapă a campaniei pentru a aduce vaccinul în zona rurală. E nevoie de primari, de liderii de opinie locali, profesori, preoți. Am văzut exemple bune în țară.

Nu a trecut pandemia, suntem într-un moment bun, dar nu a trecut pandemia. Trebuie să facem efoturi și campania de vaccinare va continua până trecem de pandemie”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: