• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Florin Cîțu: Se discută despre reforma sistemului de pensii

25 Mai, 12:18

Premierul Florin Cîțu a vorbit, marți, despre reforma sistemului de pensii, precizând că nu doar în România, ci la nivelul UE există probleme în ceea ce privește sustenabilitatea sistemului de pensii.

citu

Se discută despre reforma sistemului de pensii, iar obiectivul acestui sistem este sustenabilitatea”, a spus prim-ministrul, marți, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că Guvernul pe care îl conduce "repară ceea ce au stricat” cei de la PSD în ultimii ani.

Referindu-se la discuțiile din spațiul public despre posibila eliminare a pensiilor speciale, Cîțu a precizat: ”Nu avem un plan larg prezentat până acum. Nu a fost o discuţie despre pensia anticipată sau despre alte pensii. Se discută despre reforma sistemului de pensii, iar obiectivul acestui sistem este sustenabilitatea. (...) Ştim foarte bine că în România, nu numai în România, la nivelul UE există o problemă cu sustenabilitatea sistemului de pensii, care, în câţiva ani de zile - în 10, 15 ani - s-ar putea să aibă o problemă de sustenabilitate. Astfel, avem nevoie de aceste reforme. Nu este nimic nou. Aceste reforme sunt deja prezentate în strategia fiscal-bugetară care este publică, în programul de convergenţă, care este şi el public şi vor fi transferate şi în PNRR. Nu este nimic în plus sau altceva".

În ceea ce privește recomandările venite de la Comsia Europeană, Cîțu a precizat: "Există recomandări de ţară în planul de convergenţă din 2019-2020 pentru guvernele anterioare, ceea ce face acest guvern astăzi este să repare ceea ce au stricat pesediştii în ultimii ani, dar şi în ultimul an, când nu s-au făcut reforme. Asta face acest program de reformă astăzi".

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: