• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9443 LEI
  1 USD = 4.3840 LEI
  1 GBP = 5.9238 LEI
  1 CHF = 4.7621 LEI
  1 HUF = 1.3742 LEI
  1 BGN = 2.5280 LEI
  1 JPY = 3.8393 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Florin Cîțu: "Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este foarte, foarte mic"

28 Ianuarie, 21:11

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţi, a declarat faptul că două misiuni ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) sunt în România pentru a analiza modul în care sunt colectaţi banii la buget şi pentru a vedea dacă în această economie mai funcţionează Codul Fiscal. Durata celor două misiuni este două-trei săptămâni.

citu

În plus, ministrul consideră că riscul ca România să sufere în cazul unei crize economice globale este "foarte, foarte mic

"FMI este aici pentru a ne ajuta pe partea de colectare. Este o analiză a modului în care colectăm banii la buget. Două-trei săptămâni. Sunt două misiuni FMI pe care le-am cerut: una pe colectare, alta pe analiză de Cod Fiscal. Vreau să văd ce solutii au pentru a vedea cum putem colecta mai mulţi bani la buget şi a doua să vedem dacă Codul Fiscal, aşa cum este construit, mai funcţionează în această economie sau nu", a spus ministru.

Cîţu consideră că, în cazul unei crize economice globale, România va rezista foarte bine. De asemenea, a 

"Aşa cum am construit bugetul, riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este foarte, foarte mic, aproape de zero. Am făcut un buget conservator, cu mai mulţi bani alocaţi către investiţii, dar investiţii care se pot face. În acest an, aşteptăm ca o contribuţie mai mare la creşterea economică să vină de la investiţii, nu de la consum. Nu ne este teamă de o încetinire a economiei globale, România este ok", a spus Cîţu.

Ministrul a subliniat că România a atras, săptămâna trecută, 3 miliarde euro de pe pieţele externe la cele mai scăzute costuri istorice, ceea ce arată că investitorii au încredere în evoluţia economiei.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: