• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Florian Coldea, suspendat de la conducerea SRI

12 Ianuarie, 23:16

Florian Coldea a fost suspendat de directorul SRI, Eduard Hellvig, dupa dezvaluirile facute de Sebastian Ghita in ultimele zile.

 

coldea

Actiunea vine, ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public despre prietenia dintre Coldea si fostul deputat Sebastian Ghita si presupusa influenta a lui Coldea asupra Justitiei.

Pe langa informatiile despre presupuse intalniri private si petreceri, fostul deputat Ghita a sustinut ca generalul Coldea ar fi fost cel care l-ar amenintat pe Victor Ponta cu arestarea daca porneste constructia autostrazii Comarnic - Brasov, in loc de Pitesti-Sibiu. De asemenea, acesta a declarat ca prim adjunctul sri l-ar santaja pe presedintele Romaniei cu presupuse dosare de coruptie, Coldea fiind cel care ar influenta anchetele penale pe care DNA le-a pornit in ultimii ani. Toate aceste afirmatii fac deja obiectul unei anchete penale deschise de Parchetul General.

Florian Coldea este printre cei mai longevivi sefi de servicii secrete din romania. El a fost numit prim-adjunct in 2005. Pana atunci, a participat, conform biografiei publicate pe pagina SRI, la misiuni, actiuni si operatiuni complexe derulate in special pe profil antiterorist, in cooperare cu parteneri straini.

"In urma informatiilor aparute in spatiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea si care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale. In acest sens, pana la finalizarea verificarilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispozitia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atributiile functiei de prim-adjunct al Serviciului Roman de Informatii vor fi preluate de catre Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstantele prezentate public precum si documentele puse la dispozitie de general-locotenent Florian Coldea.

Precizam ca SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricaror indicii cu privire la incalcari ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii si proceduri validate in timp. Structuri interne specializate si subordonate directorului institutiei intreprind, ori de cate ori situatia o impune, masuri complexe de verificare a informatiilor cu privire la posibile incalcari ale legii ori a ordinelor si regulamentelor militare si ulterior adopta masurile adecvate.

Institutia noastra apreciaza ca deosebit de important principiul legalitatii, care guverneaza intreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garantie a respectarii drepturilor omului si a reputatiei cadrelor institutiei. Ne reafirmam determinarea de a mentine standardele de profesionalism pe care sunt construite aliantele din care SRI face parte alaturi de servicii partenere din state cu traditie si democratii consolidate.

Reiteram faptul ca Serviciul Roman de Informatii isi indeplineste misiunile cu buna credinta, in interesul securitatii nationale si a cetatenilor romani.", se arata in comunicatul SRI.

Citeste mai mult despre: conducere, Florian Coldea, SRI, suspendare
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: