• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 12º C
  Constanta 12º C
  Craiova 12º C
  Galati 13º C
  Iasi 12º C
  Suceava 10º C
  Timisoara 17º C
 • 1 EUR = 4.8024 LEI
  1 USD = 4.4395 LEI
  1 GBP = 5.7281 LEI
  1 CHF = 4.5257 LEI
  1 HUF = 1.4215 LEI
  1 BGN = 2.4555 LEI
  1 JPY = 3.9880 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Fiul șefului Consiliului de Securitate al Rusiei va deveni copreședinte al comisiei mixte moldo-ruse

17 Iulie, 15:10

Copreşedintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică va devein ministrul Agriculturii al Federației Ruse, Dmitri Patruşev, a anunțat Igor Dodon astăzi într-o conferință de presă.

Dmitrii Patrusev

Dmitri Patrșev face parte din proaspătul guvern Medvedev. Acesta este fiul secretarului Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, fost şef al FSB (ex-KGB), un apropiat al preşedintelui rus, Vladimir Putin și a jucat un rol extrem de important în anexarea Crimeii de către Federația Rusă în 2014.

Spion de carieră, Nikolai Patrushev ocupă în prezent funcția de șef al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Nikolaui Patrușev s-a înrolat în KGB în 1974 și se crede că l-a întâlnit și s-a împrietenit cu Putin – și el fost ofițer de informații – la începutul anilor 1990. După 10 ani în calitate de șef al FSB, agenția succesoare a KGB, în 2008 el este transferat șef al Consiliului de Securitate, un organism influent creat de Putin și alcătuit din funcționari de încredere.

Cea mai mare parte a carierei lui Patrușev a fost în umbră. Se știe totuși că el a făcut parte din micul grup de consilieri apropiați ai lui Putin, implicați în planificarea anexării regiunii ucrainene Crimeea în 2014.

În declarațiile sale publice, Pătrușev a afirmat că SUA încearcă să distrugă statul rus pentru a primi „acces liber la resursele sale care, în opinia americanilor, se află pe nedrept sub controlul Rusiei“. De asemenea, el a criticat ceea ce a numit „comportamentul agresiv” al NATO, susținând că politica externă a UE este dictată de la Washington și a avertizat despre „ascensiunea nazismului” în Europa.

Recent în scandalul contrabandei cu cocaină din Argentina în Europa prin intermediul serviciului de curierat al ambasadei Federației Ruse de la Buenos Aires, implicate fiind serviciile secrete de la Moscova s-a dovedit că cele 400 kg de cocaină să fie preluate de avionul lui Patrushev, iar acesta a escortat în mod corespunzător conținutul pachetelor la Moscova, pe 9 decembrie. Detalii AICI.

Amintim că săptămâna trecută, Vladimir Putin l-a desemnat pe Dmitri Kozak în funcția de reprezentant special pentru dezvoltarea problemelor economice dintre Rusia și R.Moldova.

Un decret în acest sens a fost deja semnat și publicat pe site-ul oficial al Kremlinului. Textul decretului spune că Dmitrii Kozak va prelua împuternicirile lui Rogozin în ceea ce privește relațiile economice dintre Chișinău și Moscova.

Kozak a devenit cunoscut în Republica Moldova după elaborarea memorandumului omonim, în 2003. Documentul prevedea federalizarea Republicii Moldova prin oferirea unor împuterniciri sporite Tiraspolului şi Comratului în ceea ce priveşte politica externă a ţării.

Memorandumul a fost parafat în primă instanță de către președintele de atunci Vladimir Voronin și de liderul separatist de la Tiraspol din acea vreme, Igor Smirnov.

Ulterior, Voronin s-a răzgândit și a nu a mai dorit să semneze documentul, fapt care l-a supărat pe Vladimir Putin, pe punctul să decoleze spre Chișinău.

Analiștii și experții în securitate din R. Moldova susțin că desemnarea lui Kozak în funcția respectivă este un semnal foarte rău pentru R. Moldova. Detalii AICI.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: