• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9472 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.8502 LEI
  1 CHF = 4.6294 LEI
  1 HUF = 1.3567 LEI
  1 BGN = 2.5294 LEI
  1 JPY = 3.7459 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Firea: Datoria mea e să aduc în faţa CGMB proiecte benefice

27 August, 12:42

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că a citit îngrijorările cetăţenilor privind majoritatea în CGMB şi că datoria sa e să aducă în faţa Consiliului proiecte benefice, afirmând că voturile pe care le primesc aceste proiecte nu sunt răspunderea ei, ci "conştiinţa consilierilor generali".

Gabriela Firea

"Am citit îngrijorările cetăţenilor şi ale unora dintre dumneavoastră dacă mai avem sau nu majoritate în CGMB, în urma retragerii ALDE de la guvernare (...), datoria mea prin lege, ca primar general, e să aduc în faţa CGMB proiecte de hotărâre benefice pentru cetăţeni. Aceasta e activitatea mea, derivată din lege şi din propria conştiinţă. Ca şi până acum, şi astăzi am venit în faţa CGMB format din mai multe formaţiuni politice cu o serie de proiecte pe care eu le-am considerat extrem de importante. (...) Mai departe, ce voturi primesc aceste proiecte extrem de necesare Capitalei nu e răspunderea mea, nici politică şi nici umană, e conştiinţa consilierilor generali, care votează într-un fel sau altul", a spus Firea, în şedinţa CGMB.

Ea a menţionat că de multe ori proiectele sale au fost votate şi de opoziţie.

"E adevărat, în ultima perioadă, fiind un an electoral, înţeleg că trebuie să se poziţioneze partidele de opoziţie şi împotriva primarului care nu are aceeaşi culoare ca ei şi au fost şi voturi împotrivă (...). Vom avea majoritatea în CGMB formată din consilierii generali care au conştiinţă în primul rând, nu doar apartenenţă politică (...). Vreau să văd cine votează împotriva consolidării clădirilor cu bulină (...), cine se poziţionează împotriva unor proiecte absolut necesare şi utile bucureştenilor", a adăugat Firea.

Roxana Wring, preşedintele USR Bucureşti şi consilier general USR, a spus, înainte de a începe şedinţa CGMB, că marţi se va vedea dacă ieşirea ALDE de la guvernare va însemna şi ruperea "majorităţii toxice" pentru Bucureşti.

"Astăzi vom vedea dacă ieşirea de la guvernare a ALDE va însemna şi ruperea majorităţii toxice pentru Bucureşti PSD-ALDE. Sunt curioasă să văd dacă cei care au fost numiţi în funcţii importante şi foarte bine plătite în companiile municipale vor renunţa la aceste funcţii, la fel şi cei care au funcţii plătite în instituţiile din subordinea Primăriei. (...) De aproape 4 ani, această coaliţie toxică pentru Bucureşti a adus Bucureştiul în pragul dezastrului", a declarat Wring.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: