• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 15º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 14º C
  Craiova 22º C
  Galati 20º C
  Iasi 18º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Filip: Manipularea și speculațiile au devenit un sport național în Republica Moldova

17 Iulie, 12:43

Premierul Pavel Filip susține că manipularea și speculațiile au devenit un sport național.

Filip

Declarația a fost făcută de șeful Cabinetului de Miniștri după ce a fost întrebat de presă cum poate fi interpretat faptul că anterior el a declarat că banii din asistența macro-financiară urmau să fie îndreptați pentru alimentația copiilor în școli și grădinițe iar după ce a fost suspendată prima tranșă, Guvernul a decis să vină totuși cu această majorare.

În cadrul conferinței de presă al Partidului Democrat, premierul Filip a fost întrebat de un jurnalist: „Vorbeați despre suspendarea primei tranșe din ajutorul macro-financiar. Spuneați anterior, tot în cadrul unui briefing al PD, că banii aceștia erau cumva să fie alocați pentru majorarea ratei zilnice destinate alimentației copiilor în grădinițe și școli, de altfel, ieri a apărut un comunicat de la Guvern în care se spune că s-au găsit bani ca să fie majorată această rată zilnică cu doi lei. Este o contradicție. Nu înțelegem, banii erau sau ?...”

Filip a negat că s-a contrazis, ba mai mult acesta a menționat că „în Republica Moldova, devin un sport național ,manipulările și speculațiile”.

„Eu când vorbesc de la această tribună, vorbesc cu toată responsabilitatea pe care o are un prim-ministru. Atunci când vorbesc despre asistența macro-financiară, atunci când vorbim despre împrumuturile de la Banca Mondială, cu care suntem în program, despre banii care vin de la FMI. Acești bani sunt destinați bugetului național al R. Moldova sau pot fi examinați în calitate de suport bugetar. Sunt bani care nu au o destinație specială. Apropo acești bani sunt luați în calcul la formarea legii bugetului. Și noi am luat în calcul pentru acest an ca să fie acordate două tranșe din asistența macro-financiară, cunoscându-ne capacitățile noastre pentru că noi am spus că vom îndeplini condiționalitățile. Acum vă dați seama că dacă noi nu primi nici prima, nici a doua tranșă, ar fi însemnat că avem o problemă cu bugetul pentru că nu vin banii.

În același timp ați văzut declarațiile directorului executiv la FMI că R. Moldova nu are o problemă financiară. Ceea ce înseamnă că acești bani au fost compensați și supra compensați de veniturile care au ajuns la buget în acest an... Noi am prevăzut acești bani când am rectificat bugetul pentru mărirea alocației pentru alimentația copiilor. Și eu m-am exprimat foarte clar, ca să fie pe înțelesul tuturor: că veniturile suplimentare prevăzute în bugetul statului sunt prevăzute spre programe sociale. De aceea trebuie să înțelegem că s-a încercat o lovitură nemijlocit pe copii, nemijlocit pe salarii”, a răspuns Pavel Filip.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: manipulare, Pavel Filip, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: