• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 19º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 12º C
  Craiova 16º C
  Galati 16º C
  Iasi 18º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8280 LEI
  1 USD = 4.4671 LEI
  1 GBP = 5.4926 LEI
  1 CHF = 4.5696 LEI
  1 HUF = 1.3335 LEI
  1 BGN = 2.4685 LEI
  1 JPY = 4.0894 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Filat a felicitat „poporul moldovenesc” pentru că i-a făcut „sponsorul” deputat

13 Martie, 14:43

Ex-premierul Vlad Filat „felicită” cetățenii Republicii Moldova pentru alegerea primarului de Orhei, Ilan Shor, în funcția de deputat, ținând cont de faptul că Shor este cel care a scris autodenunțul în baza căruia fostul președinte al PLDM stă la închisoare.

filat

Politicianul a mers astăzi din nou în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău, fiind escortat, ca de obicei, de mai mulți mascați de la Detașamentul „Pantera”. Jurnaliștii l-au întrebat ce părere are despre rezultatele alegerilor, la care Filat a răsuns: „Felicit poporul moldovenesc”.

Întrebat cu cine ar trebui să facă alianță reprezentanții blocului „ACUM” (PPDA și PAS), susținut activ în campania electorală de liberal-democrați, Filat a dat de înțeles că cele două partide știu ce să facă.

Eu cred că ei știu cu cine trebuie să facă… Avem un proces acum… Vă rog să-mi dați voie să particip la proces”, a răspuns Vlad Filat.

În cadrul ședinței de azi, judecătorii urmau să examineze cererea de revizuire depusă de Vlad Filat împotriva sentinței Judecătoriei Buiucani din data de 27 iunie 2016, a deciziilor instanțelor de apel și recurs. Ulterior, ședința a fost amânată, după ce avocatul lui Vlad Filat a solicitat recuzarea a doi judecători.

Fostul prim-ministru a fost condamnat pe 27 iunie 2016 de către Judecătoria Buiucani la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influență, după ce Ilan Shor a scris un autodenunț în care indica faptul că i-ar fi dat mită de 250 de milioane de dolari.

Amintim că în octombrie 2015, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a publicat pe canalul său de pe Youtube mai multe „interceptări” despre care spune că ar conține discuții între Vlad Filat și Ilan Shor. În una dintre interceptări, Shor l-ar anunța despre rezolvarea unei probleme, la care Filat i-ar rîspunde că „vor mânca crenvuști”.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Ilan Sor, Republica Moldova, Vlad Filat
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: