• Bucuresti 32º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 28º C
  Craiova 32º C
  Galati 31º C
  Iasi 30º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 31º C
 • 1 EUR = 4.6562 LEI
  1 USD = 3.9954 LEI
  1 GBP = 5.2019 LEI
  1 CHF = 4.0019 LEI
  1 HUF = 1.4298 LEI
  1 BGN = 2.3807 LEI
  1 JPY = 3.5534 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

FIFA ameninţă Spania cu excluderea de la Mondialul din Rusia

15 Decembrie, 14:23

FIFA avertizează Federația Spaniolă de Fotbal că intervenția Guvernului în procesul electoral poate duce la excluderea tuturor competițiilor.

fifa

Participarea Spaniei la Mondialele de anul viitor, din Rusia, este pusă sub semnul întrebării. Federația Spaniolă de Fotbal (FEF) a primit o scrisoare agresivă din partea FIFA, în care este avertizată că ingerinţa guvernului spaniol în problemele fotbalului poate determina suspendarea federaţiei din calitatea de membru asociat al FIFA și, prin urmare, excluderea din toate competițiile îdesfăşurate sub egida. Aceasta ar însemna practic excluderea Spaniei de la Cupa Mondială din Rusia.

Recent, CSD a depus la Tribunalul Administrativ al Sportului (TAD) un recurs pentru ca aceste alegeri să aibă loc din nou, iar TAD a emis, la rândul său, o rezoluție favorabilă repetării întregului proces electoral. Decizia a fost trimisă Consiliului de Stat, organism care trebuie să decidă în cele din urmă dacă se vor organiza sau nu noi alegeri.

Pentru FIFA, poziția CSD reprezintă o intervenție a guvernului care pune în pericol autonomia Federației și reprezintă o încălcare gravă a statutului propriu, ceea ce ar duce în mod automat la suspendarea acesteia. "Fiecare membru trebuie să își gestioneze afacerile în mod independent și să se asigure că nu există interferențe ale terților în afacerile lor", se arată în articolul 13 al actului constitutiv al FIFA.

 

Citeste mai mult despre: FIFA, Mondialul, rusia, spania
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: