• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 12º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 11º C
  Constanta 13º C
  Craiova 16º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 10º C
  Timisoara 13º C
 • 1 EUR = 4.8743 LEI
  1 USD = 4.1768 LEI
  1 GBP = 5.4111 LEI
  1 CHF = 4.5595 LEI
  1 HUF = 1.3269 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 4.0006 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. MOldova//Fetița din Sângerei intoxicată cu paracetamol a murit la București

23 Iulie, 13:49

Fetița de cinci ani din Sângerei, care la sfârșitul săptămânii trecute a fost transportată cu elicopterul la Spitalul clinic de urgență pentru copii din București, în urma unei intoxicații cu paracetamol, a murit. Informația este confirmată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Copila a decedat duminică, 22 iulie, la ora 11.00, transmite IPN.

intoxicare

La solicitarea IPN, serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că diagnosticul final a coincis cu diagnosticul la trimitere: intoxicație acută cu acetaminophen, enterală, ocazională, casnică, evoluție extrem de gravă, stadiul III, faza toxicogenă. Insuficiență cardiovasculară. Sindromul coagulării diseminate intravasculare gr.III. Insuficiență hepatică. Insuficiență renală, Encefalopatie toxică, gr.III. Comă III.

În contextul acestui caz tragic, autoritățile medicale atenționează părinții că nu trebuie să administreze medicamente copiilor fără prescripție medicală, trebuie respectate cu strictețe dozele și intervalele de administrare pentru a evita efectele toxice ale acestora.

Rude ale familiei acuză medicii de la Spitalul Raional Sângerei de moartea copilului. Sub protecția anonimatului, una dintre rude a declarat că fetița nu s-a intoxicat acasă cu paracetamol, așa cum s-a anunțat.

Fetița a fost internată luni, 16 iulie, la spitalul din raion cu răceală. Până la aceasta, pentru că timp de două zile nu-i scădea febra, mama i-ar fi dat cinci pastile de paracetamol. A doua zi, fetița deja se simțea bine. După perfuzii și alte proceduri, miercuri, pe la ora 4-5 dimineața, copilul a intrat în comă de gradul trei.

De la Sângerei, cu o ambulanța a fost dus la Bălți iar părinții suspectează medicii de la Sângerei că i-ar fi administrat ceva din greșeală.

De la Bălți, pe 18 iulie fetița a fost transportată la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Pe 20 iulie, în stare de comă, a fost transferată la București, cu un echipaj aero-medical SMURD de la Galați, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, pentru alte metode de tratament, inclusiv transplant hepatic, dar nu a putut fi salvată.

Sursa: deschide.md

 

Citeste mai mult despre: fetita, intoxicare, Republica Moldova, Romania, SMURD
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: