• Bucuresti 13º C
  Baia Mare 7º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 10º C
  Craiova 12º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 10º C
 • 1 EUR = 4.7576 LEI
  1 USD = 4.1938 LEI
  1 GBP = 5.4657 LEI
  1 CHF = 4.1895 LEI
  1 HUF = 1.4975 LEI
  1 BGN = 2.4326 LEI
  1 JPY = 3.7859 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Fenomenul „Moromeții 2”

20 Noiembrie, 14:45

„Moromeții 2”, cel mai așteptat film românesc al anului, ar putea fi și cel mai mare succes de casă al unei producții românești în ultimele decenii.

morometii

Pelicula regizată de Stere Gulea intră în cinematografe de vineri, 16 noiembrie, dar deja a avut premiera la Sala Palatului și a rulat în avanpremieră în cinematografele din mall-uri, unde s-a întâmplat ceva nemaivăzut, după Revoluție, pentru un film românesc: sălile au fost arhipline, cu biletele vândute în avans, ba chiar s-a stat și pe jos, pe scări. E curiozitatea continuării, sunt actorii, e celebritatea de care se bucură titlul, e o publicitate bine și la timp făcută? Indiferent ce-i face pe oameni să vină la cinematograf, nu e loc pentru dezamăgire: „Moromeții 2” e mai mult decât o punte peste ani și peste epoci, e un fenomen și o terapie.

La 31 de ani de la „Moromeții”, regizorul Stere Gulea și directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile se întorc cu un „sequel” în care Horațiu Mălăiele are rolul titular, după ce Victor Rebengiuc a declinat oferta de a continua un rol pe care l-a jucat memorabil în „Moromeții 1”.

Scenariul din „Moromeții 2” este inspirat din volumul 2 al romanului omonim, dar și din „Viața ca o pradă” și din publicistica lui Marin Preda și urmărește instalarea dictaturii comuniste în România, văzută prin ochii personajelor.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: