• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Federația Moldovenească de Fotbal are un nou președinte

22 Mai, 16:28

Leonid Oleinicenco a fost ales noul Președinte al Federației Moldovenești de Fotbal, cu unanimitate de voturi, în cadrul celui de-al XVIII-lea Congres Extraordinar al FMF, care s-a desfășurat pe 22 mai 2019, la Complexul Sportiv “Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu.

Leonid Oleinicenco

Leonid Oleinicenco îl succede în funcție pe Pavel Cebanu, demisia căruia, din proprie inițiativă, a fost acceptată de către delegații Congresului. Astfel, Leonid Oleinicenco va fi al cincilea șef al forului fotbalistic național.

Cu o experiență de 10 ani în domeniul managementului fotbalului, noul președinte FMF promite dezvoltarea și progresul fotbalului în Republica Moldova.

”Sunt aici pentru a Vă asigura în continuitatea proceselor deja începute de către echipa Federației Moldovenești de Fotbal. Sunt membru al acestei echipe, am stabilit împreună sistemele operaționale din cadrul federației și voi continua implementarea proceselor de modernizare a managementului de gestiune”, a declarat Leonid Oleinicenco în fața Congresului.

Tot astăzi, în conformitate cu decizia nr.150 a Comitetului Executiv al FMF din 22 aprilie 2019, pentru merite deosebite în activitatea fotbalistică la un nivel înalt în funcția de președinte al FMF, realizarea cu succes a programelor și proiectelor de dezvoltare, pentru muncă asiduă la promovarea și popularizarea fotbalului moldovenesc, domnului Pavel Cebanu i-a fost decernat titlul de Președinte de Onoare al FMF.

Sergiu Harea, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie al R.Moldova, l-a substituit în calitate de membru al Comitetului Executiv FMF pe Victor Sorocean, care a demisionat pe motiv că reprezintă țara noastră în calitate de Ambasador în Belarus.

Congresul a fost deschis de către Pavel Cebanu, cu un mesaj de salut către delegaţi. De asemenea în fața asistenței au luat cuvântul Monica Babuc - Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici - Consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Michele Uva - Vicepreședintele UEFA, Oliver Jung - Manager FIFA al Programelor de Dezoltare Europa.

La eveniment au mai fost prezenți Denis Bastari - Manager UEFA al Programului HatTrick, Nicolae Piatac - Vicepreședintele Comitetului Olimpic și Sportiv, Radu Rebeja - Secretar de Stat la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, Ivan Scripnic - Primarul com.Ciorescu, Grigore Cușnir - Primul Președinte al FMF, Constantin Tampiza - al doilea Președinte al FMF, veterani, alți oficiali.

Congresul a întrunit cvorumul necesar, a fost deliberativ, iar componențele comisiilor de numărare, validare şi secretariatului au fost votate în conformitate cu prevederile Statutului FMF.

De asemenea, a fost aprobat Procesul verbal al ședinței Congresului Ordinar nr.XVII al FMF din 25 ianuarie 2019.

Următorul Congres ordinar al FMF va avea loc în perioada ianuarie – aprilie 2020.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: FMF, fotbal, presedinte, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: