• Bucuresti 9º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 10º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 8º C
  Craiova 10º C
  Galati 6º C
  Iasi 5º C
  Suceava 5º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6590 LEI
  1 USD = 4.1340 LEI
  1 GBP = 5.3404 LEI
  1 CHF = 4.0924 LEI
  1 HUF = 1.4427 LEI
  1 BGN = 2.3821 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Familia Bertschmann îi cere despăgubiri de 40 milioane de euro omului de afaceri Jean Valvis

27 August, 17:31

valvis

Despăgubiri în valoare de 40 de milioane de euro îi sunt solicitate omului de afaceri Jean Valvis de moştenitorii partenerului său de afaceri, multimilionarul elvețian Hans Bertschmann, a declarat pentru Agenţia de presă r/News Cristian Bogaru, managing partner şi co-fondator al casei de avocatură Hammond, Bogaru și Asociații. Familia elveţianului îl acuză pe Valvis că le-a înşelat tatăl. 

''Tribunalul din Geneva va decide marţi, 27 august, dacă va începe urmărirea penală împotriva omului de afaceri Jean Valvis, la cererea moștenitorilor multimilionarul elvețian. În prezent suntem în faza de anchetă penală'', a precizat Cristian Bogaru, avocatul care reprezintă interesele familiei Bertschmann în România.

Suma de 40 de milioane de euro, solicitată omului de afaceri Jean Valvis, este justificată de neîmpărţirea justă a banilor obţinuţi din vânzarea firmelor Dorna Apemin și LaDorna, în care cei doi erau parteneri egali. Cu toate acestea, Bertschmann nu a primit decât o foarte mică parte din banii obţinuţi din vânzarea celor două companii.

În aprilie 2009, la un an de la decesul lui Hans Bertschmann, moștenitorii elveţianului au formulat o plângere penală împotriva lui Jean Valvis pentru infracțiunile de înșelăciune, abuz de încredere și gestiune frauduloasă.

Tranzacţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Dorna Apemin a fost încheiată în 2002, cumpărător fiind compania Coca-Cola, printr-o subsidiară a acesteia, la prețul de 39 de milioane de dolari, potrivit unui articol publicat de evz.ro. Din acești bani, lui Bertschmann i-au revenit circa 4,5 milioane de dolari, în loc de 12 milioane de dolari - corespunzător procentului de acţiuni deţinut, potrivit avocaților săi de la Ador şi asociaţii din Geneva, citaţi de evz.ro. De asemenea, moștenitorii lui Bertschmann, între care și fiica sa Caroline, cea care l-a prezentat pe Valvis tatălui său, îi cer lui Valvis un procent echitabil din vânzarea LaDorna. Compania a fost cumpărată în 2008 de firma Lactalis, tranzacţia fiind evaluată la o sumă ce variază între 70-100 de milioane de dolari.

Jean Valvis l-a cunoscut pe Hans Bertschmann prin intermediul fiicei acestuia, Caroline, în 1992, când s-a şi asociat cu acesta. Valvis l-a convins pe Bertschmann de oportunitățile pe care le oferea România, țara în care s-au derulat cele mai multe dintre afacerile comune ale celor doi. Bertschmann i-a oferit mandate nelimitate în toate afacerile comune.

În plângerea penală depusă la tribunalul din Elveția, avocații moștenitorilor lui Bertschmann spun că acestuia i se prezentase în 2007 o situație complet eronată a companiei LaDorna, din care reieşea că ar fi la limita falimentului. Valvis s-a oferit ''să-l ajute'' pe Bertschmann să iasă dintr-o afacere proastă cumpărându-i toate acţiunile pentru suma de 1 milion de franci elveţieni. După un an,  LaDorna a fost vândută însă la un preț de circa 70-100 de milioane de dolari. Moștenitorii au efectuat și o expertiză medico-legală, care arată că omul de afaceri era grav bolnav de Parkinson la momentul semnării actelor cu Valvis, ceea ce însemna şi pierderea memoriei pentru perioade lungi de timp.

Pentru procesul desfăşurat la Geneva omul de afaceri Jean Valvis a avut mai multe înfăţişări, afirmă avocatul Cristian Bogaru.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Jean Valvis nu a putut fi găsit pentru un punct de vedere. 

 
Citeste mai mult despre: elvetia, hans bertschmann, jean valvis
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: