• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 20º C
  Craiova 23º C
  Galati 23º C
  Iasi 23º C
  Suceava 21º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.6663 LEI
  1 USD = 4.0270 LEI
  1 GBP = 5.2963 LEI
  1 CHF = 4.0863 LEI
  1 HUF = 1.4392 LEI
  1 BGN = 2.3858 LEI
  1 JPY = 3.6053 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Experţi NATO, în vizită la Ministerul Apărării al Republicii Moldova

26 Aprilie, 10:57

Un grup de experţi NATO se află, în perioada 23-27 aprilie curent, la Ministerul Apărării. Vizita se desfăşoară în contextul implementării Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI) în Republica Moldova.

ministerul apararii

Potrivit şefului direcţiei Politici de Apărare şi Planificare a Apărării, colonel Alexandru Harea, activitatea are ca scop acordarea sprijinului necesar ţării noastre pentru elaborarea şi implementarea prevederilor proiectelor documentelor de planificare a apărării privind dezvoltarea sistemului naţional de apărare şi construcţia Forţelor Armate pe termen lung, precum şi analiza sarcinilor ce derivă din succesiunea finalizării fazei I a DCBI, axate pe reformarea şi modernizarea Armatei Naţionale.

Colonelul Harea a specificat că experţii DCBI au planificate şedinţe de lucru cu reprezentanţii Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, precum şi vizite  de documentare la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale şi Brigada „Dacia” din Cahul.

Activitatea respectivă face parte din acţiunile de aprofundare a cooperării cu partenerii strategici de dezvoltare şi schimb de experienţă pentru asigurarea creşterii capacităţilor de apărare  a Armatei Naţionale.

De notat că în iunie 2015, Republica Moldova a fost acceptată de către Alianţa Nord-Atlantică ca parte a DCBI, Ministerul Apărării fiind desemnat în calitate de instituţie responsabilă pentru implementarea acesteia. DCBI are drept scop consolidarea capacităţii de apărare a Republicii Moldova şi presupune un pachet de asistenţă divizat în două faze. În cadrul primei faze, Ministerul Apărării a conlucrat cu experţii internaţionali delegaţi de către Alianţă pentru acordarea suportului şi consultanţei în elaborarea documentelor de politici.

Surse: deschide.md

Citeste mai mult despre: ministerul Apărării, nato, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: