• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 25º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 24º C
  Constanta 22º C
  Craiova 28º C
  Galati 26º C
  Iasi 26º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.6516 LEI
  1 USD = 3.8120 LEI
  1 GBP = 5.3161 LEI
  1 CHF = 3.8973 LEI
  1 HUF = 1.4877 LEI
  1 BGN = 2.3784 LEI
  1 JPY = 3.5027 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV: Chevron, aviz de explorare a gazelor de şist în judeţul Vaslui

09 Iulie, 16:15

sonda

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului spun că vor fi create 1.200 de locuri de muncă în judeţul Vaslui.

Chevron va primi pe 18 iulie avizul pentru explorarea gazelor de şist pentru trei perimetre din judeţul  Vaslui, a declarat, marţi, pentru agenţia de presă r/News, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Mihail Fâcă.

„Suntem în lucru cu avizul pentru explorarea gazelor de şist în judeţul Vaslui, pe 18 iulie eliberăm avizul de mediu pentru Chevron, pentru trei perimetre. Vor să facă trei sonde de explorare. Totul s-a desfăşurat conform legii, procedura este corectă”, a declarat şeful Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Mihail Fâcă spune că a fost făcut deja un studiu de impact, Chevron va pregăti terenul şi imediat după obţinerea avizului de mediu va începe explorarea.

„Sondele de explorare creează fiecare aproximativ 400 de locuri de muncă, din care 100-120 sunt directe, iar restul sunt joburi indirecte, de exemplu pentru transport sau lucrări de amenajare. În total vor fi aproximativ 1.200 de locuri de muncă. Avizul este veşnic, iar explorarea ar putea dura între 1,5 şi 5 ani”, a mai precizat preşedintele agenţiei.

Şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului mai spune că săptămâna aceasta o firmă a solicitat aviz pentru trei perimetre în Bihor, pentru hidrocarburi, care pot fi petrol, gaze sau gaze neconvenţionale. Mihail Fâca nu a dezvăluit numele firmei. 

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului este autoritatea care acordă avizele de mediu pentru orice investiţie în România. Recent, instituţia acordase aviz şi pentru proiectul gazoductului Nabucco, care a eşuat.  

Chevron, una dintre cele mai cunoscute companii energetice din lume, are licenţă pentru alte trei perimetre în judeţul Constanţa.

Citeste mai mult despre: Chevron, gaze sist, mediu
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: