• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 17º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6603 LEI
  1 USD = 3.9613 LEI
  1 GBP = 5.2120 LEI
  1 CHF = 4.0997 LEI
  1 HUF = 1.4399 LEI
  1 BGN = 2.3828 LEI
  1 JPY = 3.5102 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EXCLUSIV: Chevron, aviz de explorare a gazelor de şist în judeţul Vaslui

09 Iulie, 16:15

sonda

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului spun că vor fi create 1.200 de locuri de muncă în judeţul Vaslui.

Chevron va primi pe 18 iulie avizul pentru explorarea gazelor de şist pentru trei perimetre din judeţul  Vaslui, a declarat, marţi, pentru agenţia de presă r/News, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Mihail Fâcă.

„Suntem în lucru cu avizul pentru explorarea gazelor de şist în judeţul Vaslui, pe 18 iulie eliberăm avizul de mediu pentru Chevron, pentru trei perimetre. Vor să facă trei sonde de explorare. Totul s-a desfăşurat conform legii, procedura este corectă”, a declarat şeful Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Mihail Fâcă spune că a fost făcut deja un studiu de impact, Chevron va pregăti terenul şi imediat după obţinerea avizului de mediu va începe explorarea.

„Sondele de explorare creează fiecare aproximativ 400 de locuri de muncă, din care 100-120 sunt directe, iar restul sunt joburi indirecte, de exemplu pentru transport sau lucrări de amenajare. În total vor fi aproximativ 1.200 de locuri de muncă. Avizul este veşnic, iar explorarea ar putea dura între 1,5 şi 5 ani”, a mai precizat preşedintele agenţiei.

Şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului mai spune că săptămâna aceasta o firmă a solicitat aviz pentru trei perimetre în Bihor, pentru hidrocarburi, care pot fi petrol, gaze sau gaze neconvenţionale. Mihail Fâca nu a dezvăluit numele firmei. 

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului este autoritatea care acordă avizele de mediu pentru orice investiţie în România. Recent, instituţia acordase aviz şi pentru proiectul gazoductului Nabucco, care a eşuat.  

Chevron, una dintre cele mai cunoscute companii energetice din lume, are licenţă pentru alte trei perimetre în judeţul Constanţa.

Citeste mai mult despre: Chevron, gaze sist, mediu
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: