• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9212 LEI
  1 USD = 4.1382 LEI
  1 GBP = 5.6712 LEI
  1 CHF = 4.4671 LEI
  1 HUF = 1.3732 LEI
  1 BGN = 2.5161 LEI
  1 JPY = 3.7739 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Eveniment la Chișinău. Președinția României la Consiliul UE / ÎMPREUNĂ PRIN TIMP, cu R.Moldova

18 Februarie, 08:13

Președinția României la Consiulul Uniunii Europene a fost marcată la Chișinău printr-un eveniment cultural de excepție, organizat sâmbătă, 16 februarie, de Ambasada României la Chișinău, la Muzeul Național de Artă.

Daniel Ionita

Evenimentul cu genericul „ÎMPREUNĂ PRIN TIMP” a cuprins o expoziție de pictură a artistei Carmen Marin, un concert cameral multimedia și a reunit la Muzeul de Artă mai mulți diplomați și oameni de cultură.

„Am ales acest eveniment pentru că mi se pare că reflectă într-un mod semnificativ motto-ul președinției române – ”Coeziunea, valoare comună europeană”. A fost o îngemănare dintre arta vizuală și muzică, combinată într-un mod cât se poate de creativ cu proiecții media”, a declarat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Diplomatul a subliniat că prin acest eveniment s-a dorit să se sublinieze mesajul de coeziune pe care vrea să-l transmită România pe parcursul președinției sale la Consiliul UE, care se dorește să fie propagat în toate dimensiunile sale – economică, socială și politică, dar nu în ultimul rând, dimensiunea culturală care transcende oricărei politici.

Ambasadorul român a subliniat că Republica Moldova este o prioritate urmărită în mod constant de România, inclusiv în această nouă calitate, când deține președinția Consiului UE.

„Republica Moldova este și va fi prezentă în tot ce înseamnă acțiuni destinate Parteneriatului Estic și anul acesta este un an important. Vom aniversa 10 ani de la lansarea acestui Parteneriat Estic și 5 ani de la semnarea Acordului de Asociere și de la ridicarea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova”, Daniel Ioniță.

„Președinția României este un lucru important pentru Uniunea Europeană, dar și pentru Republica Moldova”, a remarcat și Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko.

„Pentru jumătate de an, toată Europa se va uita la o țară care prezidă Consiliul UE și care este, în același timp, țară vecină, cu legături așa de strânse, cu Republica Moldova, precum România”, a adăugat diplomatul european.

Pictorița Carmen Marin, născută în Constanţa, a menționat că este pentru prima dată cu o expoziție la Chișinău.

”Am ales lucrările cu grijă. Expoziția are o poveste, transmite ceva. Sunt lucrări din diferite perioade, chiar din 2009, vă dați seama, de 10 ani. Am vrut să transmit un mesaj, acela de eternitate, de puritate. Lucrările le-am ales strict pentru expoziția aceasta și cred că se încadrează foarte bine în spațiul muzeului”, a menționat autoarea expoziției.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: