• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Europarlamentare 2019 // La liceul Asachi din Chișinău s-a găsit soluția pentru votul după ora 21:00

27 Mai, 14:00

Boris Volosatîi, directorul Liceului Gheorghe Asachi din Chișinău, instituție care a fost gazdă a două secții de votare pentru alegerile europarlamentare, a reușit să salveze votul a circa 200 de români.

alegeri europarlamentare

Cu câteva minute înainte de închiderea procesului de vot, Volosatîi a chemat toată lumea pe coridoarele instituției pe care o conduce și a închis ușa. În acest fel, alegătorii se considerau pe teritoriul secției de votare, iar programul a fost prelungit în mod automat.

„Am procedat așa cum am făcut-o tot timpul. Așa sunt eu, nu cred că este ceva ieșit din comun”, a spus Volosatîi atunci când a fost sunat de reporterii Deschide.MD.

El a confirmat gestul, dar zice că nu a numărat câți oameni erau la coadă - pur și simplu a băgat tor rândul de așteptare pe holul liceului.

„Erau probabil vreo 200 de alegători. Au intrat toți și s-a votat mai bine de o oră după închiderea oficială a programului de vot. Din păcate au mai rămas vreo 15-20 de oameni care nu au apucat să voteze din cauza că s-a întrerupt accesul la sistemul electronic de operare a datelor electorale”, a mai spus el. Pe rețelele de socializare au apărut și poze cu mulțimea înghesuită pe coridoarele liceului.

Întrebat dacă președinții secțiilor nu s-au opus, Volosatîi a spus că nu: „ideea a fost unanim acceptată. Nici poliția nu a spus nimic”.

Ținem să precizăm că în cadrul scrutinului de duminică au votat circa 38 de mii de români aflați în Basarabia. A fost cea mai mare prezența la urne în cadrul unui scrutin românesc. La majoritatea secțiilor au fost cozi, iar la cele din centrul republicii au rămas zeci de alegători care n-au apucat să voteze.

Un gest similar cu cel al lui Volosatîi a făcut și poliția germană - toți românii aflați la coadă la consulatul din Munchen au putut vota.  Oamenii au fost înconjurați cu un gard, considerându-se că sunt pe teritoriul consulatului și prin urmare au putut vota peste program.

„Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu toții”, scrie jurnalistul Vlad Ursulean, aflat la fața locului.
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: