• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.0148 LEI
  1 GBP = 5.5099 LEI
  1 CHF = 4.5251 LEI
  1 HUF = 1.3641 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.8830 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

EUROPARLAMENTARE 2014: 10 reforme importante implementate de Parlamentul European

16 Mai, 18:54

Pe 25 mai, europenii vor vota pentru un nou Parlament European. Website-ul Toute  l'Europe a realizat o listă cu cele mai importante reforme votate de PE în perioada 2009-2014. De la Noua Politică Agricolă, Garanția pentru Tineret și până la dreptul de a călători liber, iată o listă cu măsurile care ne influențează astăzi viața, munca, educația și sănătatea.

Erasmus

1.Măsuri pentru crearea locurilor de muncă pentru tineri. Programul Garanția pentru Tineret este un sistem care prevede ca orice tânăr din UE aflat în șomaj de peste 4 luni să primească propuneri referitoare la un loc de muncă, un stagiu de formare sau unul de ucenicie.

2.Reformele economice pentru a face față crizei. Disciplina bugetară, asistența financiară acordată statelor aflate în dificultate, Mecanismul unic de supraveghere a băncilor care va analiza activitatea a 150 de mari bănci europene, în scopul evitării unor scenarii gen căderea Lehman & Brothers.

3.Protecția datelor personale pe internet. În 2013, după scandalul NSA, eurodeputații au cerut o mai bună protecție a datelor personale.

4.Programul Erasmus+. Acesta are un buget de 14,7 miliarde de euro, permite studiul in al stat european si  pune la dispoziția tinerilor un mecanism de garanție a împrumuturilor pentru masteranzi. De la lansarea sa, în 1987, peste trei milioane de studenți au beneficiat de burse de mobilitate în Europa.

5.Protecția mediului. La nivel mondial, Europa este continentul cu cele mai mari investiții în actiuni de lupa împotriva schimbărilor climatice. În ultima legislatură, eurodeputații au adoptat mai multe legi privind substanțele chimice (REACH), pesticidele, gestiunea deșeurilor sau calitatea apei.

6.Îmbunătățirea sănătății publice. Raportul Pharmacovigilance, adoptat în 2012, a dus la o legislație mai atentă în ce privește comercializarea medicamentelor nocive.

7.Agricultură și pescuit. Politica Agricolă comună, (PAC) și Politica Comună în ce privește Pescuitul (PCP) sunt cele două mari reforme realizate de UE.

8.Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați. Este, în continuare, un deziderat. Reprezentarea într-un procent de 40% a femeilor în funcțiile de conducere, salarii egale cu cele ale bărbaților, sunt obiective care nu au fost încă atinse.

9.Libertatea de a călători, cheltuielile cu roaming-ul, drepturile pasagerilor și transportul animalelor de companie.

10.Protecția animalelor și a albinelor.

Sursa: www.touteleurope.eu

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: