• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 25º C
  Craiova 28º C
  Galati 29º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.6292 LEI
  1 USD = 3.9502 LEI
  1 GBP = 5.2748 LEI
  1 CHF = 3.9869 LEI
  1 HUF = 1.4510 LEI
  1 BGN = 2.3669 LEI
  1 JPY = 3.6046 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Eurodeputatul Victor Boștinaru: Până acum doi ani R.Moldova a avut guverne, dar n-a avut guvernare

08 Mai, 09:40

Nu este suficient discursul despre reforme, aceste reforme trebuiau să se și întâmple. Republica Moldova a fost în pragul unui blocaj al relațiilor sale cu UE, urmare a lipsei de progrese în implementarea Acordul de Asociere, a instabilității cronice guvernamentale și a lipsei de guvernare. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Victor Boștinaru în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

bodisteanu

Potrivit lui, actualmente, Republica Moldova are o imagine confuză sau nu mai are claritatea pe care o avea în urmă cu cinci-șase ani dintr-un motiv simplu: cu excepția ultimilor doi ani Republica Moldova a avut guverne, dar n-a avut guvernare. „Această țară nu a fost guvernată”, susține politicianul. În opinia lui, Republica Moldova a cunoscut prea multă dezbinare.

Europarlamentarul consideră că actualmente se observă un progres vizibil în domeniul guvernării economice. Potrivit lui, progresul economic în Republica Moldova este cel mai optimist din ultimii ani buni. De asemenea, s-au făcut progrese substanțiale în domeniul cadrului legislativ și instituțional al politicelor economice. „Mai sunt reforme care așteaptă pe pachetul de business, unde de asemenea Guvernul și Parlamentul lucrează”, a declarat Victor Boștinaru.

Europarlamentarul afirmă că Republica Moldova este statul care și-a aliniat complet politica externă și de securitate și apărare cu cea a Uniunii Europene. S-au făcut progrese în ceea ce ține de Autoritatea Națională de Integritate – cadrul legislativ există, s-au recrutat experții care lucrează, s-a început procesarea lărgitelor competențe ale autorităților.

De asemenea, europarlamentarul susține că UE lansează o invitație onestă actorilor politici din Republica Moldova să înceapă să construiască încrederea între politicieni, pentru că timpul rămas este scurt. Adversitățile, rivalitățile întinse până la extremă nu sunt un sfetnic bun, este de părere Victor Boștinaru.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Guvernare, Republica Moldova, Victor Bodisteanu
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: