• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 20º C
  Craiova 24º C
  Galati 23º C
  Iasi 25º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.6677 LEI
  1 USD = 4.0341 LEI
  1 GBP = 5.3242 LEI
  1 CHF = 4.0786 LEI
  1 HUF = 1.4484 LEI
  1 BGN = 2.3865 LEI
  1 JPY = 3.5984 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Eurodeputatul Victor Boștinaru: Până acum doi ani R.Moldova a avut guverne, dar n-a avut guvernare

08 Mai, 09:40

Nu este suficient discursul despre reforme, aceste reforme trebuiau să se și întâmple. Republica Moldova a fost în pragul unui blocaj al relațiilor sale cu UE, urmare a lipsei de progrese în implementarea Acordul de Asociere, a instabilității cronice guvernamentale și a lipsei de guvernare. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Victor Boștinaru în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

bodisteanu

Potrivit lui, actualmente, Republica Moldova are o imagine confuză sau nu mai are claritatea pe care o avea în urmă cu cinci-șase ani dintr-un motiv simplu: cu excepția ultimilor doi ani Republica Moldova a avut guverne, dar n-a avut guvernare. „Această țară nu a fost guvernată”, susține politicianul. În opinia lui, Republica Moldova a cunoscut prea multă dezbinare.

Europarlamentarul consideră că actualmente se observă un progres vizibil în domeniul guvernării economice. Potrivit lui, progresul economic în Republica Moldova este cel mai optimist din ultimii ani buni. De asemenea, s-au făcut progrese substanțiale în domeniul cadrului legislativ și instituțional al politicelor economice. „Mai sunt reforme care așteaptă pe pachetul de business, unde de asemenea Guvernul și Parlamentul lucrează”, a declarat Victor Boștinaru.

Europarlamentarul afirmă că Republica Moldova este statul care și-a aliniat complet politica externă și de securitate și apărare cu cea a Uniunii Europene. S-au făcut progrese în ceea ce ține de Autoritatea Națională de Integritate – cadrul legislativ există, s-au recrutat experții care lucrează, s-a început procesarea lărgitelor competențe ale autorităților.

De asemenea, europarlamentarul susține că UE lansează o invitație onestă actorilor politici din Republica Moldova să înceapă să construiască încrederea între politicieni, pentru că timpul rămas este scurt. Adversitățile, rivalitățile întinse până la extremă nu sunt un sfetnic bun, este de părere Victor Boștinaru.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Guvernare, Republica Moldova, Victor Bodisteanu
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: