• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 22º C
  Craiova 22º C
  Galati 21º C
  Iasi 22º C
  Suceava 19º C
  Timisoara 17º C
 • 1 EUR = 4.8744 LEI
  1 USD = 4.1145 LEI
  1 GBP = 5.3849 LEI
  1 CHF = 4.5485 LEI
  1 HUF = 1.3394 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 3.9322 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Eurodeputatul Victor Boștinaru: Până acum doi ani R.Moldova a avut guverne, dar n-a avut guvernare

08 Mai, 09:40

Nu este suficient discursul despre reforme, aceste reforme trebuiau să se și întâmple. Republica Moldova a fost în pragul unui blocaj al relațiilor sale cu UE, urmare a lipsei de progrese în implementarea Acordul de Asociere, a instabilității cronice guvernamentale și a lipsei de guvernare. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Victor Boștinaru în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

bodisteanu

Potrivit lui, actualmente, Republica Moldova are o imagine confuză sau nu mai are claritatea pe care o avea în urmă cu cinci-șase ani dintr-un motiv simplu: cu excepția ultimilor doi ani Republica Moldova a avut guverne, dar n-a avut guvernare. „Această țară nu a fost guvernată”, susține politicianul. În opinia lui, Republica Moldova a cunoscut prea multă dezbinare.

Europarlamentarul consideră că actualmente se observă un progres vizibil în domeniul guvernării economice. Potrivit lui, progresul economic în Republica Moldova este cel mai optimist din ultimii ani buni. De asemenea, s-au făcut progrese substanțiale în domeniul cadrului legislativ și instituțional al politicelor economice. „Mai sunt reforme care așteaptă pe pachetul de business, unde de asemenea Guvernul și Parlamentul lucrează”, a declarat Victor Boștinaru.

Europarlamentarul afirmă că Republica Moldova este statul care și-a aliniat complet politica externă și de securitate și apărare cu cea a Uniunii Europene. S-au făcut progrese în ceea ce ține de Autoritatea Națională de Integritate – cadrul legislativ există, s-au recrutat experții care lucrează, s-a început procesarea lărgitelor competențe ale autorităților.

De asemenea, europarlamentarul susține că UE lansează o invitație onestă actorilor politici din Republica Moldova să înceapă să construiască încrederea între politicieni, pentru că timpul rămas este scurt. Adversitățile, rivalitățile întinse până la extremă nu sunt un sfetnic bun, este de părere Victor Boștinaru.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Guvernare, Republica Moldova, Victor Bodisteanu
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: