• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Eurodeputatul Dan Motreanu solicită Comisiei Europene să ia în considerare un card personal european de muncă

06 Septembrie, 16:30

Europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE) a trimis o interpelare Comisiei Europene privind protejarea sănătății și siguranței lucrătorilor în spațiul european.

fwf

„Sectorul cunoaște numeroase cazuri de încălcare a legislației UE în domeniul muncii, a normelor de securitate socială și a practicilor de subcontractare care deseori duc la accidente de muncă. De aceea, săptămâna trecută m-am adresat Comisiei Europene pentru a proteja sănătatea și siguranța lucrătorilor în spațiul european”, a transmis deputatul european într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Vicepreședintele în Comisia pentru Sănătate a Parlamentului European, Dan Motreanu, alături de colegi europarlamentari, a solicitat Comisarului pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, să ia în considerare introducerea unui număr european de securitate socială și a unui card personal european de muncă (EPLC) pentru toți lucrătorii mobili europeni.

„Vom dispune astfel de un instrument solid de promovare și protejare a mobilității lucrătorilor, ceea ce, pentru constructori, înseamnă: contracte corecte și transparente de muncă și de plată, aceleași standarde sociale pentru toți, recunoașterea contribuțiilor sociale și norme europene de protecție a muncii și a sănătății”, a mai transmis acesta.

Potrivit eurodeputatului, în Uniunea Europeană sunt 15 milioane de constructori. Firmele mici, cu mai puțin de 10 angajați, reprezintă 93% din totalul celor 3,3 milioane de întreprinderi de construcție europene. Construcțiile sunt un sector foarte mobil, cu lucrători care se deplasează într-o altă țară, permanent sau temporar. Este și cazul celor 700.000 de constructori români din străinătate, care muncesc adesea în regim de subcontractare.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: